MPająk Napisano 25 Wrzesień 2012 Napisano 25 Wrzesień 2012 (edytowane) Witam Mały projekt, który ostatnio robiłem. 3ds Max +Vray +PS Mam nadzieje, że się spodoba. Czekam na opinie. pozdrawiam MarcinP. więcej na: http://www.behance.net/MarcinP http://www.marcinpajak.pl http://www.facebook.com/pages/Marcin-Pająk/216336405091509 Edytowane 3 Październik 2012 przez MPająk
thecrev Napisano 27 Wrzesień 2012 Napisano 27 Wrzesień 2012 Dziwne że nikt tu jeszcze nic nie napisał, praca zasługuje na 5* naprawdę fajna wizka, skąd wziąłeś taką podłogę bo podobnej szukałem i nieznalazłem.
MPająk Napisano 27 Wrzesień 2012 Autor Napisano 27 Wrzesień 2012 Witam, Jeśli chodzi o texture drewna jest to jedna z wielu które można znaleźć w internecie. Po wpisaniu "wood texture" w google jest tego masa. Potem to już zabawa z color correction w max'ie. pozdrawiam MarcinP.
Igi Napisano 27 Wrzesień 2012 Napisano 27 Wrzesień 2012 Bardzo ładne rzeczy :) Przyczepię się jednak do compositingu, alfa jakaś troszkę ząbkowana na krawędziach okna, kłuje w oczy. Jelenia robiłeś czy to jakiś gotowy?
elemeledutky Napisano 28 Wrzesień 2012 Napisano 28 Wrzesień 2012 (edytowane) Ładne te drewniane białe elementy i mebelki. Głowa jelenia też robi swoje. Jedynie wanna, tak średnio mi się podoba, na 3 obrazku widać takie nie naturalne ostre załamanie, i łączenie nóżek z niecką (nie wiem czy można to tak nazwać) wygląda jakoś dziwnie. Poza tym, robiłeś tylko wizkę, czy cały projekt aranżacji wnętrza jest twój? Ogólnie wpada w taki trochę norweski/szwedzki klimat, co dla mnie jest jak najbardziej na +. Edytowane 28 Wrzesień 2012 przez elemeledutky
MPająk Napisano 28 Wrzesień 2012 Autor Napisano 28 Wrzesień 2012 Witam Jeśli chodzi o jelenia, to go znalazłem pare lat temu - wymagał naprawienia siatki. Co do okien, zgadza się alfa była poząbkwana - moje niedopatrzenie, dziękuję. Z wanny i ja do końca nie jestem zadowolony. A jeśli chodzi o cały projekt, to zarówno aranżacja jak i wizka to mój pomysł. Jak słusznie zauważyłeś "elemeleduky" nawiązuje do stylu szwedzkiego. :) Dziękuje za komentarze pozdrawiam MarcinP.
Orangegraphics Napisano 28 Wrzesień 2012 Napisano 28 Wrzesień 2012 bardzo ładne wizki, światełko najlepsze. jak zrobiłeś pościel na łóżku? że tak ładnie się wcina w ramę?
MPająk Napisano 28 Wrzesień 2012 Autor Napisano 28 Wrzesień 2012 Pościel robiłem cloth + animowane obiekty dociskające i układające.... :)
slabiak Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 a cos sie złego w oknach zadziało wg mnie, czy mi sie wydaje tylko ?
deshu Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 O kurcze jakie przyjemne, ciasne kadry. Światło i biel najładniejsza. Poduszki mniam. Balans ustawiałeś na bialej scenie?
masa Napisano 2 Październik 2012 Napisano 2 Październik 2012 Bardzo ładnie i mięciutko, przyjemniej się ogląda.
ItalianCopper Napisano 3 Październik 2012 Napisano 3 Październik 2012 Świetny klimat, projekt i wizki 5* :) Z czego jest zrobiona ściana za łóżkiem? :)
PurePixel Napisano 3 Październik 2012 Napisano 3 Październik 2012 Fajny projekt, wizki bardzo dopracowane w detalu. 5* Oprócz drobnych błędów opisanych powyżej to jeszcze ręcznik na umywalce trochę poplamił.
MPająk Napisano 5 Październik 2012 Autor Napisano 5 Październik 2012 Witam, Bardzo dziękuję za komentarze. :) deshu Tak, w kamerze balans korygowałem do momentu aż ściany i meble uzyskają biel :) ItalianCopper Jeśli chodzi o ścianę za łóżkiem, jest wykonana z transparentnego materiału, coś w stylu chińskich kotar - papierowych
Rekomendowane odpowiedzi