Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co instalować pierwsze. Service Packa 2, czy może Update 5?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 864
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Cześć.

Ja zawsze wolałem instalować od najstarszej do najnowszej poprawki. Niby te nowsze mają już w sobie starsze aktualizacje, ale tak po kolei jest według mnie bezpieczniej.

Teraz tak - zależy do jakiego Maxa - w 2013 Service Pack jest najświeższy, a w 2012 najpierw były Service Packi a później Product Update'y.

Najlepiej wejdź na stronę z wszystkimi poprawkami i aktualizacjami:

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/index?siteID=123112&id=2334435&linkID=9241178

znajdź swoją wersję i zobacz kolejność poprawek - najwyżej są najnowsze, najniżej - najstarsze. W skrócie - instaluj od dołu do góry :)

Pozdrawiam!

Napisano

Za każdym razem kiedy zamykam i otwieram Maxa, ładuje defaultowe ustawienia viewportu, pomimo że wcześniej zmieniałem mu ustawienia żeby pokazywał mi krawędzie. Czytałem coś o maxstart.max, ale za cholere nie wiem gdzie i jak mam go zapisać.

Napisano

C:\Users\nazwa uzytkownika\AppData\Local\Autodesk\3dsMaxDesign\2012 - 64bit\enu\UI tu max ładuje wszelkie informacje ja mam designa także patrz za maxem tylko napewno nie bedzie to plik z przeroszeniem max bo to jest rozszerzenie od scen ;), a w ogóle wszelkie ustawienia zapisujesz w sekcji customize i tam możesz sam przyporządkować ścieżki

Napisano

Dobra. W końcu się udało.

Cały myk polegał na tym żeby w pliku CurrentDefaults zmienić wartość przy PerspectiveViewportRenderingEdgeFace z 0 na 1.

Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam.