_michal Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 Dawno nic nie pokazywałem, problemy rodzinne, awarie itd. itp. http://www.fields-of-war.com/michal/luk1.jpg Wklejam link bo obrazek dość duży. Textura (still in progress) ma 512x512, model ma 1212 trójkątów (limit miałem 1300). Chyba tyle, proszę o fucki i komentarze :)
darkelf Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 za bardzo nie wiem jak takie cos ma wygladac ;)... wiec moze jakas fotke? mi sie podoba... i od razu sie zapytam... do gry to robisz jakiejs? a jezeli tak, to jak dziala napinanie cieciwy?
KLICEK Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 darkelf ja sie na tym nie znam ale chyba lapisz kciukiem oraz wskazujacym i naciagasz najs modelik
darkelf Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 ugaczaka.. doh. mi chodzilo o wyglad[ w sensie tych pokrzywien, a nie budowy samej w sobie] a nie sposob dzialania, ale dzieki... na nauke nigdy nie jest za pozno ;).
Kris_R Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 Wygląda bardzo dobrze... tym bardziej że to in progress... też jestem ciekaw co z tym dalej będzie...jakaś animacja? :)
_michal Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 Raven - thx again darkelf - fotki w linkach poniżej Klicek - thx Kris_R - tak, mam zrobić kilka animacji, strzał, podniesienie łuku itd. I tu mam do Was pytanie, rigował ktoś kiedyś takie cudo? Wczoraj trochę zacząłem ale nie jestem zadowolony z wyniku. http://www.martinarchery.com/bows/pha.htm http://www.archery2000.co.uk/martin_phantom_11_fuzion.htm
Kroopson Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 podoba mi się :) co do rigowania to mam kilka pomysłów...
RK Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 O ile chodzi o strzelanie to przynajmniej ja naciągam wskazującym, środkowym i serdecznym, bez kciuka, ze strzałą między wskazukącym i środkowym. Wiem że w Azji naciągąło się kciukiem (i w Polsce w XVII w) ale do tego używano specjalnych pierścieni. Ciągnie się chyba za ostatnią cięciwe ale najlepiej będzie widać na relacjach z olimpiady ;)
_michal Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 A ja w życiu nie strzelałem z łuku :) co do cięciwy to istotnie strzela się z tej ostatniej, przynajmniej po przyjrzeniu się fotografiom na to wychodzi.
darkelf Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 dzieki - rozumiem, ze polaczyles te dwa modele?? :) . rig... ciezka sprawa... szczegolnie, ze na tej cieciwie nie masz prawie w ogole podzialow... co z tym ? :D... mysllalem, ze w enginie moze jkis speszal splajn bedzie ;)
_michal Napisano 10 Sierpień 2004 Autor Napisano 10 Sierpień 2004 te dwa modele to jest ten sam model różniący się kolorem i paroma szczegółami :)
RK Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 Mam ! Wiem że głupio zabrzmi ale w Rambo był taki łuk- powinno być wszystko widać :)
_michal Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Napisano 11 Sierpień 2004 updejcik texturki, poza texturką mam też rig :) ale narazie nie ma co pokazać
darkelf Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 dawaj animke ;D... ciekaw jestem, czy cos podobnego do mojej proby ;)
_michal Napisano 12 Sierpień 2004 Autor Napisano 12 Sierpień 2004 hehe, ja mam same ręce, bo to będą animki do fpp, podniesienie łuku, naciągnięcie cięciwy, strzał itd. Pokaż swoje próby :)
darkelf Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 mialem pewna koncepcje ale w sumie nie wiem jak to z tymi cieciwami dziala ;)
_michal Napisano 12 Sierpień 2004 Autor Napisano 12 Sierpień 2004 Wiesz, ja tu będę fake'ować. Do widoku fpp w którym i tak nie będzie widać za dużo nie ma sensu robić cięciwy hiper-real, po prostu ją podepnę pod kości i tyle, do tego obrotowe bloczki i powinno być ok.
KLICEK Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 propnuje zagrac w turoka 1 badz 2 bardzo ladnie jest pokazana animacja luku w fpp :p
spinoza Napisano 12 Sierpień 2004 Napisano 12 Sierpień 2004 ..bardzo ładny łuczek .. pokaż go z rękami ...
Tullaris Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Ja strzelam z łuku, ale z takiego z jedną cięciwą, takie sportowe nie wiem jak działają :/:/
Rekomendowane odpowiedzi