Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

za bardzo nie wiem jak takie cos ma wygladac ;)... wiec moze jakas fotke? mi sie podoba... i od razu sie zapytam... do gry to robisz jakiejs? a jezeli tak, to jak dziala napinanie cieciwy?

Napisano

ugaczaka.. doh. mi chodzilo o wyglad[ w sensie tych pokrzywien, a nie budowy samej w sobie] a nie sposob dzialania, ale dzieki... na nauke nigdy nie jest za pozno ;).

Napisano

Wygląda bardzo dobrze... tym bardziej że to in progress... też jestem ciekaw co z tym dalej będzie...jakaś animacja? :)

Napisano
  • Autor

Raven - thx again

darkelf - fotki w linkach poniżej

Klicek - thx

Kris_R - tak, mam zrobić kilka animacji, strzał, podniesienie łuku itd. I tu mam do Was pytanie, rigował ktoś kiedyś takie cudo? Wczoraj trochę zacząłem ale nie jestem zadowolony z wyniku.

http://www.martinarchery.com/bows/pha.htm

http://www.archery2000.co.uk/martin_phantom_11_fuzion.htm

Napisano

O ile chodzi o strzelanie to przynajmniej ja naciągam wskazującym, środkowym i serdecznym, bez kciuka, ze strzałą między wskazukącym i środkowym. Wiem że w Azji naciągąło się kciukiem (i w Polsce w XVII w) ale do tego używano specjalnych pierścieni. Ciągnie się chyba za ostatnią cięciwe ale najlepiej będzie widać na relacjach z olimpiady ;)

Napisano
  • Autor

A ja w życiu nie strzelałem z łuku :) co do cięciwy to istotnie strzela się z tej ostatniej, przynajmniej po przyjrzeniu się fotografiom na to wychodzi.

Napisano

dzieki - rozumiem, ze polaczyles te dwa modele?? :) .

rig... ciezka sprawa... szczegolnie, ze na tej cieciwie nie masz prawie w ogole podzialow...

co z tym ? :D... mysllalem, ze w enginie moze jkis speszal splajn bedzie ;)

Napisano
  • Autor

te dwa modele to jest ten sam model różniący się kolorem i paroma szczegółami :)

Napisano

Mam ! Wiem że głupio zabrzmi ale w Rambo był taki łuk- powinno być wszystko widać :)

Napisano
  • Autor

updejcik texturki, poza texturką mam też rig :) ale narazie nie ma co pokazać

Napisano
  • Autor

hehe, ja mam same ręce, bo to będą animki do fpp, podniesienie łuku, naciągnięcie cięciwy, strzał itd.

Pokaż swoje próby :)

Napisano
  • Autor

Wiesz, ja tu będę fake'ować. Do widoku fpp w którym i tak nie będzie widać za dużo nie ma sensu robić cięciwy hiper-real, po prostu ją podepnę pod kości i tyle, do tego obrotowe bloczki i powinno być ok.

Napisano

Ja strzelam z łuku, ale z takiego z jedną cięciwą, takie sportowe nie wiem jak działają

:/:/