Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

za bardzo nie wiem jak takie cos ma wygladac ;)... wiec moze jakas fotke? mi sie podoba... i od razu sie zapytam... do gry to robisz jakiejs? a jezeli tak, to jak dziala napinanie cieciwy?

Napisano

ugaczaka.. doh. mi chodzilo o wyglad[ w sensie tych pokrzywien, a nie budowy samej w sobie] a nie sposob dzialania, ale dzieki... na nauke nigdy nie jest za pozno ;).

Napisano

Wygląda bardzo dobrze... tym bardziej że to in progress... też jestem ciekaw co z tym dalej będzie...jakaś animacja? :)

Napisano
  • Autor

Raven - thx again

darkelf - fotki w linkach poniżej

Klicek - thx

Kris_R - tak, mam zrobić kilka animacji, strzał, podniesienie łuku itd. I tu mam do Was pytanie, rigował ktoś kiedyś takie cudo? Wczoraj trochę zacząłem ale nie jestem zadowolony z wyniku.

http://www.martinarchery.com/bows/pha.htm

http://www.archery2000.co.uk/martin_phantom_11_fuzion.htm

Napisano

O ile chodzi o strzelanie to przynajmniej ja naciągam wskazującym, środkowym i serdecznym, bez kciuka, ze strzałą między wskazukącym i środkowym. Wiem że w Azji naciągąło się kciukiem (i w Polsce w XVII w) ale do tego używano specjalnych pierścieni. Ciągnie się chyba za ostatnią cięciwe ale najlepiej będzie widać na relacjach z olimpiady ;)

Napisano
  • Autor

A ja w życiu nie strzelałem z łuku :) co do cięciwy to istotnie strzela się z tej ostatniej, przynajmniej po przyjrzeniu się fotografiom na to wychodzi.

Napisano

dzieki - rozumiem, ze polaczyles te dwa modele?? :) .

rig... ciezka sprawa... szczegolnie, ze na tej cieciwie nie masz prawie w ogole podzialow...

co z tym ? :D... mysllalem, ze w enginie moze jkis speszal splajn bedzie ;)

Napisano
  • Autor

te dwa modele to jest ten sam model różniący się kolorem i paroma szczegółami :)

Napisano

Mam ! Wiem że głupio zabrzmi ale w Rambo był taki łuk- powinno być wszystko widać :)

Napisano
  • Autor

updejcik texturki, poza texturką mam też rig :) ale narazie nie ma co pokazać

Napisano
  • Autor

hehe, ja mam same ręce, bo to będą animki do fpp, podniesienie łuku, naciągnięcie cięciwy, strzał itd.

Pokaż swoje próby :)

Napisano
  • Autor

Wiesz, ja tu będę fake'ować. Do widoku fpp w którym i tak nie będzie widać za dużo nie ma sensu robić cięciwy hiper-real, po prostu ją podepnę pod kości i tyle, do tego obrotowe bloczki i powinno być ok.

Napisano

Ja strzelam z łuku, ale z takiego z jedną cięciwą, takie sportowe nie wiem jak działają

:/:/