Napisano 16 Październik 201212 l Co nowego? - możliwość zmiany wielkości okna - panel swatchy (gradient kolorów foreground/background itp) - 2 tryby: trójkąt lub kwadrat - skórki kompatybilne z CS6 - przydatne skróty klawiszowe (z/y - historia kolorów, c - kopiuje kolor do schowka) - przeprojektowany interfejs, lepiej wykorzystana przestrzeń - poprawilismy wszystkie zgłoszone błędy (o ile miały źródło w Coolorusie) - kilka pomniejszych ulepszeń i optymalizacji Okresy wersji testowej zostały zresetowane, więc wersję 1.0 mozna testować przez tydzień od pierwszego uruchomienia. Specjalnie dla społeczności max3d.pl twórcy przygotowali 20% zniżkę, wystarczy wpisać na stronie w formularzu zakupu kod 'max3d.pl'. www.coolorus.com Edytowane 16 Październik 201212 l przez Coolorus literówki
Napisano 16 Październik 201212 l Bardzo dobra rzecz. Dwa pytania: - czy wersje PS/Flash to osobne moduły do osobnego zakupu? - czy będzie wersja dla Illustratora??? Google googlem ale link by się przydał pod wiadomością :)
Napisano 16 Październik 201212 l Autor Tak to osobne moduły, lecz zakupione razem mają dodatkowy discount. Co do Illustratora to mamy go w planach.
Napisano 16 Październik 201212 l A jaka jest wyższość Coolorusa nad np. Kulerem który w PS się znajduje wśród pluginów?
Napisano 16 Październik 201212 l Kuler to wtyczka do kreowania schematów kolorystycznych. Przeniesienie koloru z Kulera na pędzel to mordęga a z powrotem jeszcze większa. Po za tym bardzo mułowato chodzi ale schematy kolorystyczne robi się na nim bardzo dobrze i tu mułowatość nie przeszkadza.
Napisano 18 Październik 201212 l a ja mam pytanie z innej beczki, do GIMPOwców jeśli są tu jeszcze jacyś :) Czy istnieje podobny pliugin do GIMPa? lub Czy odpali ten plugin w GIMPie... czasami pluginy z Photo śmigają całkiem nieźle ale czy tym razem też mogę na coś takiego liczyć? Pozdr.
Napisano 20 Październik 201212 l a ja mam pytanie z innej beczki, do GIMPOwców jeśli są tu jeszcze jacyś :) Czy istnieje podobny pliugin do GIMPa? lub Czy odpali ten plugin w GIMPie... czasami pluginy z Photo śmigają całkiem nieźle ale czy tym razem też mogę na coś takiego liczyć? Pozdr. Gimp ma domyślnie okienko z color pickerami: http://img6.imagebanana.com/img/659mgt9h/Selection_002.jpg Jest też tryb z obręczą, ale nie ma tych wskaźników kompozycji barw. MyPaint coś takiego ma w sumie.