Napisano 16 Październik 201212 l Witam. Właśnie się miałem się zabierać za weight painta, gdy spostrzegłem tę... Porażkę. Jak się okazuje mój model po nałożeniu turboosmooth'a "skleił" go z modelem, nie tworząc krawędzi. Teraz wygląda to tak: Próbowałem opcji "quadrify all", ale nic to nie zmienia :( Czy ktoś wie, jak/czy da się stworzyć krawędzie/usunąć te wierzchołki? Jakoś nie za bardzo mam ochotę robić od paru dni sprzed...
Napisano 18 Październik 201212 l W graphite u góry zakładka "Selection" tam znajdź panel "By numeric". Selekcja ustawiona na subobject vertex. Ustawiasz Edges=2 i klkasz ikonke ze strzałką. Wybierze Ci wszystkie zbędne vertexy, potem ctrl+backspace.
Napisano 19 Październik 201212 l Autor Hmm. Niestety w zakładce "selection" nic nie ma :p Dosłownie. Nic. Pewnie to dlatego, że używam studenckiej wersji 3ds maxa. Tak czy inaczej, problem poniekąd rozwiązałem, bo zmergowałem objekt z wcześniejszego zapisu. Wygląda na to, że jest ok.
Napisano 19 Październik 201212 l Mafida dobrze prawi. A na przyszłość mogłeś też zaznaczyć co drugi wierzchołek przez loopa krawędzi. A w selection musi coś być - tylko żebyś miał tam dostęp musisz być w trybie edytowania czy to verteków czy poly czy czego jeszcze tam chcesz.
Napisano 19 Październik 201212 l Studencka wersja niczym się nie różni od komercyjnej za 3 000 ojro ;), poza licencją oszywiście...