rozpruwacz Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 1. edytuje objekt. jest to editable poly a nad nim turbosmooth teraz jak nacisne "z" z selekcjonowanym polygonem, to zoomuje mi do tego polygonu wlasnie, CHYBA ZE "show end result" jest wlaczone (czyli widac efekt turbosmooth-a) to mi zoomuje do calego objektu, a nie do tego poly, ktos wie jak to zmienic? 2. jak renderuje cos i chce to zapisac, zawsze po nazwie musze dodac koncowke .jpg, nie da sie jakos wlaczyc by max zawsze jpg zachowywal? denerwuje mnie ciagle dopisywanie tyc h 3 liter %) z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 Co do pierwszego - ja mam przypisany skrót klawiszowy do "show end result". Pracuję sobie normalnie na niższym poziomie, klikam w moim przypadku alt+e i mi się pokazuje końcowy efekt. Możesz też taki myk zastosować, nawet jeżeli dłubiesz na turbosmoothu. Jesteś w editable poly, zaznaczasz sobie interesujący Cię polygon, klikasz "z", potem alt+e czy cokolwiek tam sobie wymyśliłeś wcześniej i jedziesz. Co do drugiego - nie wiem czy dobrze rozumiem. Za każdym razem musisz mu wskazać w jakim formacie ma zapisać, ale nie musisz dopisywać zawsze .jpg tylko możesz kliknąć w jakim formacie ma zapisać w rozwijanej rolce tuż pod wpisywaną nazwą. Tam wybierasz sobie format. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 17 Październik 2012 Autor Share Napisano 17 Październik 2012 1. tez tak robie, ale zawsze "show end result" musze wylaczac, troche nudno - skrot u mnie to "s" 2 wole dopisywac .jpg niz na tej roletce wybierac, ale nawet, za kazdym razem musze wybierac format jpg, troche masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 Ad.2 W starszych wersjach max pamiętał rozszerzenia plików przy zapisie renderingu i ich lokalizację. Teraz przy każdym imporcie, ładownaiu map i zapisywaniu trzeba ręcznie dogrzebywać się do celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi