Napisano 17 Październik 201212 l 1. edytuje objekt. jest to editable poly a nad nim turbosmooth teraz jak nacisne "z" z selekcjonowanym polygonem, to zoomuje mi do tego polygonu wlasnie, CHYBA ZE "show end result" jest wlaczone (czyli widac efekt turbosmooth-a) to mi zoomuje do calego objektu, a nie do tego poly, ktos wie jak to zmienic? 2. jak renderuje cos i chce to zapisac, zawsze po nazwie musze dodac koncowke .jpg, nie da sie jakos wlaczyc by max zawsze jpg zachowywal? denerwuje mnie ciagle dopisywanie tyc h 3 liter %) z gory thx
Napisano 17 Październik 201212 l Co do pierwszego - ja mam przypisany skrót klawiszowy do "show end result". Pracuję sobie normalnie na niższym poziomie, klikam w moim przypadku alt+e i mi się pokazuje końcowy efekt. Możesz też taki myk zastosować, nawet jeżeli dłubiesz na turbosmoothu. Jesteś w editable poly, zaznaczasz sobie interesujący Cię polygon, klikasz "z", potem alt+e czy cokolwiek tam sobie wymyśliłeś wcześniej i jedziesz. Co do drugiego - nie wiem czy dobrze rozumiem. Za każdym razem musisz mu wskazać w jakim formacie ma zapisać, ale nie musisz dopisywać zawsze .jpg tylko możesz kliknąć w jakim formacie ma zapisać w rozwijanej rolce tuż pod wpisywaną nazwą. Tam wybierasz sobie format.
Napisano 17 Październik 201212 l Autor 1. tez tak robie, ale zawsze "show end result" musze wylaczac, troche nudno - skrot u mnie to "s" 2 wole dopisywac .jpg niz na tej roletce wybierac, ale nawet, za kazdym razem musze wybierac format jpg, troche masakra
Napisano 17 Październik 201212 l Ad.2 W starszych wersjach max pamiętał rozszerzenia plików przy zapisie renderingu i ich lokalizację. Teraz przy każdym imporcie, ładownaiu map i zapisywaniu trzeba ręcznie dogrzebywać się do celu.