Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hej, oglądam tego tuta

i facet rzucając clotha na łóżko na przemian włącza "simulate local" i "simulate local ( damped )" czy ktoś wie może po co tak zmienia? Bo nie rozumiem rosyjskiego.

A poza tym kiedyś tutaj w newsach był opisywany taki zaawansowany program do tworzenia tkanin, nie mogę sobie przypomnieć nazwy czy ktoś mógłby mi przypomnieć?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 757
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
A poza tym kiedyś tutaj w newsach był opisywany taki zaawansowany program do tworzenia tkanin, nie mogę sobie przypomnieć nazwy czy ktoś mógłby mi przypomnieć?

Maya, Houdini :P

"simulate local" i "simulate local ( damped )

Damped oznacza zanikające. Zmniejszające się w czasie. Zapewne jakieś atrybuty albo działanie zostanie zmniejszone po pewnym czasie.

Napisano
  • Autor

legomir - nie chodzi mi o maję i houdini.:P Chodziło mi o taki program w krórym były wykroje, i chyba wybieg modelek zanimowanych z ubraniami.

damped - fajnie jakby ktoś powiedział kto wie bo korzysta z clotha, bo domyslać to się można.

Napisano

To był żart. A program o ile sie nie myle nazywa się marvelus desinger(aczkolwiek przy brave na 90% było przynajmniej modelowane w maye). A co do cloatha to nie znam co prawda maxowego, ale maykowy znam nawet dobrze

Napisano

Mulholland co do pierwszego - to jest to samo co "Simulate local" tylko jakby w zwolnionym tempie. Jak używasz zwykłego simulate local to często masz przeskok w symulacji tkaniny (zależny między innymi od skali sceny, "gęstości" tkaniny, jej ciężaru). Na początku pewnie sobie klika simulate local żeby początkowa faza przebiegła szybciej, a potem wybiera odpowiednie ułożenie tkaniny klikając na wolniejszą symulację, czyli "dumped".

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Legomir - dzięki, włąśnie chodziło mi o Marvelous Designera. :)

Miłosz - kumam, dzięki wielkie :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.