Napisano 21 Październik 201212 l Hej, oglądam tego tuta i facet rzucając clotha na łóżko na przemian włącza "simulate local" i "simulate local ( damped )" czy ktoś wie może po co tak zmienia? Bo nie rozumiem rosyjskiego. A poza tym kiedyś tutaj w newsach był opisywany taki zaawansowany program do tworzenia tkanin, nie mogę sobie przypomnieć nazwy czy ktoś mógłby mi przypomnieć?
Napisano 21 Październik 201212 l A poza tym kiedyś tutaj w newsach był opisywany taki zaawansowany program do tworzenia tkanin, nie mogę sobie przypomnieć nazwy czy ktoś mógłby mi przypomnieć? Maya, Houdini :P "simulate local" i "simulate local ( damped ) Damped oznacza zanikające. Zmniejszające się w czasie. Zapewne jakieś atrybuty albo działanie zostanie zmniejszone po pewnym czasie.
Napisano 21 Październik 201212 l Autor legomir - nie chodzi mi o maję i houdini.:P Chodziło mi o taki program w krórym były wykroje, i chyba wybieg modelek zanimowanych z ubraniami. damped - fajnie jakby ktoś powiedział kto wie bo korzysta z clotha, bo domyslać to się można.
Napisano 21 Październik 201212 l To był żart. A program o ile sie nie myle nazywa się marvelus desinger(aczkolwiek przy brave na 90% było przynajmniej modelowane w maye). A co do cloatha to nie znam co prawda maxowego, ale maykowy znam nawet dobrze
Napisano 21 Październik 201212 l Mulholland co do pierwszego - to jest to samo co "Simulate local" tylko jakby w zwolnionym tempie. Jak używasz zwykłego simulate local to często masz przeskok w symulacji tkaniny (zależny między innymi od skali sceny, "gęstości" tkaniny, jej ciężaru). Na początku pewnie sobie klika simulate local żeby początkowa faza przebiegła szybciej, a potem wybiera odpowiednie ułożenie tkaniny klikając na wolniejszą symulację, czyli "dumped". Pozdrawiam!
Napisano 21 Październik 201212 l Autor Legomir - dzięki, włąśnie chodziło mi o Marvelous Designera. :) Miłosz - kumam, dzięki wielkie :)