Napisano 7 Listopad 201212 l Witam [ATTACH=CONFIG]88043[/ATTACH] Przesyłam 2 animacje Piwa które zrobiłem jakiś czas temu Klient Perła Browary Lubelskie
Napisano 7 Listopad 201212 l fajny render, ale do bardziej realistycznego wyglądu piany z piwa przydałoby się użyć foam a nie particles ;)
Napisano 7 Listopad 201212 l Autor Próbowałem , piana to upiorne zlecenie :) - - - Updated - - - muzyka , tylko poglądowo , poszło w innej konwencji
Napisano 7 Listopad 201212 l Mi sie symulacja bardzo podoba :) wiem jak trudna bywa walka z tego typu rzeczami. edit: zobaczylem dopiero teraz drugi filmik - swietny render, zwlaszcza w momencie gdzie "mieni" sie piweczko w butelce i kropelki super :D jedyne co bym sie czepial to ze w 30 sek. wyglada jakby szyjka butelki wgniatala sie w nia. Ale to czepialstwo juz :)
Napisano 7 Listopad 201212 l Autor to ogólnie może wydawać się na prostą robotę ale jestem z tego dumny w jednym renderze , światło na wszystko tak żeby ze sobą nie walczyło nie było dziwnych odbić , blików szklanka , krople , płyn , piana , i etykieta największy był problem z pianą i jaj kontrola robiłem kilkadziesiąt prób i ustawień albo jej było za mało albo wylewała się ze szklanki ,
Napisano 7 Listopad 201212 l can't make it - fake it! dla mnie wyglada bardziej jak olej silnikowy ale współczuje, nie lubie z płynami i dymami pracować.
Napisano 7 Listopad 201212 l piwo niestety do koncowego momentu olej, szklanka fajna, bombelki na zoomie tez spoko pozdro
Napisano 7 Listopad 201212 l Pierwszy spot rzeczywiscie tak jak koledzy wspomnieli wczesniej, piwo wyglada zbyt gesto. Co do drugiego jakis czas temu robilem identycznego splasha tez z butelka piwa (tylko ze still), wiec jak ciezko to dobrze oswietlic zeby dostac dobre odbicia, zwlaszcza przy takiej wodzie gdzie ksztal jest bardzo roznorodny i bardzo ciezko to rozplanowac. Generalnie tobie wyszlo znacznie lepiej niz mi i podobnie jak ptaszkowi podoba mi sie to mienienie (?) w butelce. Jedynie co bym zmienil/dodal to moze wiecej splywajacy kropel (dwie - trzy a nie jedna) i nie pokazywal poczatkowej fazy kiedy woda rozpryskuje sie na butlece bo wyglada dosc dziwnie. Poza tym bardzo ladne. Czym lane ? RF czy cos innego ?