Gość kokos6 Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 Witam Państwa, Proszę powiedzcie jak zrobić w oknie texturę, mam na myśli okno w nim umieszczenie zdjęcia, które znajduje się na zewnątrz, na renderze jest pokazana i jednocześnie przepuszcza światło ze słońca, wydaje mi się że kiedyś trafiłem na takiego tutka, aczkolwiek mogę się mylić.
Miłosz3ds Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 Witam Pana :) Wiesz co, nie wiem czy dobrze rozumiem - ale nie ma co umieszczać zdjęcia w obiekcie. Najlepiej wstawić widoczek za oknem w Photoshopie, od razu zrobisz odpowiednie przepalenia i tak dalej. Teraz pomyślałem, może chodzi Ci o to? http://www.max3d.pl/tut.php?id=135 Pozdrawiam!
Dynamico Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 W opcjach obiektu, na którym masz widoczek za oknem, wyłącz recive i cast shadow. Pierwsza odpowiada za przyjmowanie cieni od innych obiektów a druga na ich rzucanie.
Gość kokos6 Napisano 21 Listopad 2012 Napisano 21 Listopad 2012 zrobiłem zdjęcia za oknem i teraz chciałbym zrobić wnętrze w którym widok z okna jest taki jak w rzeczywistości, dziękuję za udział jeśli chodzi o pierwszy sposób to wiem wiedziałem ale chodzi właśnie o ten widok z okna może ten drugi sposób mr Dynamico będzie dobry spróbuję
Rekomendowane odpowiedzi