Sebazx6r Napisano 23 Listopad 2012 Share Napisano 23 Listopad 2012 Witam, czy jest możliwa jak w Maya przy zaznaczonych verteksach(nie wszystkich) lub poligona/edgach przesunąc pivot?. Nie chodzi mi przesuwanie pivota względem całego obiektu tylko dla kilku vertexów. Tworzac tym samym np.: tymczasowa os obrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dellay Napisano 23 Listopad 2012 Share Napisano 23 Listopad 2012 (edytowane) W zakładce Hierarchy masz opcje Use Working Pivot Edytowane 23 Listopad 2012 przez Dellay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 23 Listopad 2012 Share Napisano 23 Listopad 2012 (edytowane) Bez skryptu też mozna. Przełączasz u góry z "Use Pivot Point Center" na "Use Selection Center". Włączasz snapa. Zaznaczasz co tam chcesz obrócić, wybierasz oś obrotu na gizmo. Najeżdżasz na odpowiedni vertex żeby snap zaskoczył i obracasz. Edit: Dellay - racja, tak nawet prościej i mozna dowolnie ustawić. Tak jak ja napisałem musisz obracać według wybranego vertexa. Edytowane 24 Listopad 2012 przez mafida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 24 Listopad 2012 Autor Share Napisano 24 Listopad 2012 (edytowane) Obczaje rano jak mi to wyjdzie. W mayce wyglada to duzo latawiej. edit: Ja nie chce obrac pivota tylko go przeniesc wogole gdzie indziej ale zerkne bo jeszcze nie patrzylem. Edytowane 26 Listopad 2012 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi