aces87 Napisano 24 Listopad 2012 Napisano 24 Listopad 2012 (edytowane) Witam, Wrzucam render modelu który stworzyłem w ramach zeszłorocznej mini-bitwy. Wstyd się przyznać, że nie miałem chwili, żeby jakkolwiek go wyrenderować. Narazie taka mała prezentacja modelu z przodu i z tyłu. Wnętrze jeszcze nie jest zrobione więc w środku prowizorka. Modelowane w Maya renderowane za pomocą maxa i Vray. Pozdrawiam i czekam na cenne rady. Edytowane 24 Listopad 2012 przez aces87 miniaturka
Stachu Napisano 24 Listopad 2012 Napisano 24 Listopad 2012 to podłoże jakieś dziwne. Mogłeś też wpuścić trochę światła do silnika.. ale tak to jest fajnie i mi sie podoba :)
hazy Napisano 24 Listopad 2012 Napisano 24 Listopad 2012 Wycieraczka chyba trochę za mała a jej ramię trochę za duże i jakieś inne. Też mi się to tło i kadr średnio podobają. Imo auta najlepiej wychodzą na szarym tle z kadrowaniem centralnie z boku.
Pawlito Napisano 24 Listopad 2012 Napisano 24 Listopad 2012 Zakładam że podłoże miało być asfaltowe, a wygląda bardziej jak granit. Render wyglada na niedoświetlony. Dlaczego renderujesz w maksie skoro modelujesz w majce? Model wydaje sie w porzadku. Jedź z tym dalej, dobrego stuffu nigdy za wiele. Przepraszam za chaos w wypowiedzi, pisałem po kolei jakie miałem spostrzeżenia.
aces87 Napisano 24 Listopad 2012 Autor Napisano 24 Listopad 2012 Dzieki za porady i komentarze. Co do podłoża to miało być betonowe, faktycznie cos jest z nim nie tak skoro go nie przypomina (moze za duzo takie granatowe). Kwestia silnika i calego wnetrza to tak jak powiedzialem narazie prowizoryczne, bo nie modelowalem go jeszcze. Z tego względu starałem się jak najmniej pokazać. Głównie chodziło mi o to żeby sprawdzić model czy jest dobrą bazą do tego żeby jeszcze coś nad nim pracować np. nad wnętrzem i resztą tak by mieć coś swojego do renderowania i ćwiczeń. Odpowiadając na pytanie kosiego, lubie edytor materiałów z maxa, a bardziej podchodzą mi narzędzia do modelowania z majki i w sumie to tak skaczę pomiędzy jednym a drugim.
Sebazx6r Napisano 29 Styczeń 2013 Napisano 29 Styczeń 2013 Widze ze przegapilem bardzo fajna prace :)..
szlipek Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 Ładne, a nawet rzekłbym bardzo fajne. Największy minus to podłoże. Ale samochód za to elegancki.
Rekomendowane odpowiedzi