grass Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 mam , pewnie jak połowa działu dwade. jakby co to maja teraz wysyłkę gratis http://krainaksiazek.pl/Color-and-Light-A-Guide-for-the-Realist-Painter,9780740797712.html
Coyote Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 Imaginative realism nie warto ale color and light jak najbardziej :)
pumax Napisano 2 Grudzień 2012 Napisano 2 Grudzień 2012 Posiadam ale kapcie mi z nóg nie spadły z zachwytu :)
ttaaddeekk Napisano 3 Grudzień 2012 Napisano 3 Grudzień 2012 (edytowane) kupione :) mozecie polecic cos jeszcze wartego ? Edytowane 3 Grudzień 2012 przez ttaaddeekk
Coyote Napisano 3 Grudzień 2012 Napisano 3 Grudzień 2012 ttaaddeekk - "Framed Ink" podpisuje sie obiema rencyma ;)
badassky Napisano 3 Grudzień 2012 Napisano 3 Grudzień 2012 Świetnie, że się temat zaczął. Do tej pory nie mogłem znaleźć podobnych książek. Dzięki Panowie ;)
ttaaddeekk Napisano 27 Grudzień 2012 Napisano 27 Grudzień 2012 wciagnolem, bardzo fajna jakby ktos nie chcial kupowac to sporo informacji zawartych w ksiazce znajduje sie tez na blogu autora http://gurneyjourney.blogspot.com/
EthicallyChallenged Napisano 27 Grudzień 2012 Napisano 27 Grudzień 2012 kupione :) mozecie polecic cos jeszcze wartego ? No tak, ale jakie zagadnienia Cie interesują?
aspenboy Napisano 27 Grudzień 2012 Napisano 27 Grudzień 2012 Posiadam "Color and Light", polecam :) Jakby ktoś był zainteresowany - mogę odsprzedać, ze względu na świetną obsługę klienta w amazon.com stałem się posiadaczem dwóch egzemplarzy.
ttaaddeekk Napisano 28 Grudzień 2012 Napisano 28 Grudzień 2012 No tak, ale jakie zagadnienia Cie interesują? swiatlo i kolory w malarstwie. :)
EthicallyChallenged Napisano 30 Grudzień 2012 Napisano 30 Grudzień 2012 Skoro tak, to dorzuciłbym również "Classical Painting Atelier" autorstwa Juliette Aristedes, a z klasyki - The Practice and Science of drawing od Harolda Speeda (ta nie o kolorze, ale jest trochę o świetle i można ją sobie ściągnąć za darmo) i Creative Illustration Andrew Loomisa.
grass Napisano 31 Grudzień 2012 Napisano 31 Grudzień 2012 ttaaddeekk to nie książka ale sobie zobacz http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/185/Practical-Light-and-Color#.UOFSpnfphzk
Miłosz3ds Napisano 31 Grudzień 2012 Napisano 31 Grudzień 2012 Ja jeszcze na wszelki wypadek przypomnę o "klasykach" :) : Władysław Strzemiński - "Teoria Widzenia" Fernand Léger - "Funkcje malarstwa" no i książki Jose Parramona. Polskie okładki wyglądają jak książka dla dziecka 9+ jak narysować kotka, ale facet jest niesamowity. Warto się tym zainteresować. Niestety bardzo ciężko gdziekolwiek to dostać. I od niego czy to "Kolor w malarstwie", czy "światło i cień". Jest jeszcze "Jak Malować", ale z tym nie miałem do czynienia. Z innych: Andrew Loomis - "Eye of the Painter", nie o kolorze, ale warto zobaczyć. No i na pewno to, co grass wrzucił, od Gnomona.
Rekomendowane odpowiedzi