Marcin Turecki Napisano 3 Grudzień 2012 Napisano 3 Grudzień 2012 (edytowane) Witam! Jestem nowy na forum, przygotowuję portfolio z zamiarem ubiegania się o pracę przy tworzeniu konceptów do gier. Zamieszczam dwa ostatnio wykonane krajobrazy, proszę o jakąś konstruktywną krytykę. Edytowane 3 Grudzień 2012 przez Marcin Turecki
KaliditusZaliditey Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 Ta pierwsza bardzo cool, jeśli możesz to pdkończ je obie,no chyba ze masz coś lepszego do roboty.
Rotcore Napisano 4 Grudzień 2012 Napisano 4 Grudzień 2012 za mało detalu jak na koncepty... tak powie Ci przynajmniej jedna firma z Krakowa zajmująca się grami (wiem z doświadczenia :P), musisz wziąć pod uwagę ilość informacji jaką musisz przekazać gościowi od modelowania 3d przy pomocy obrazka 2d... zbyt speedowe, niedokończone... musisz mieć dużo conceptów w porfolio, różnorodnych od pojazdów po postaci, potwory, itd w zależnosci do jakiej firmy startujesz (jakie gry produkuje, w jakim klimacie, uniwersum, itd) i najlepiej w miare szczegółowe żeby nawet bylo widać klamrę na pasku, tak mi sie wydaje i takie wnioski wysnułem z ubiegania się o taką posadę...
Marcin Turecki Napisano 4 Grudzień 2012 Autor Napisano 4 Grudzień 2012 (edytowane) Dzięki za te uwagi, bardzo rzeczowe zatem bardzo pomocne. Założyłem nowy temacik, więc wrzucam pracki do nowego. Edytowane 20 Grudzień 2012 przez Marcin Turecki
Rekomendowane odpowiedzi