blinq Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Witam, próbuje zrobić animacje rozkładających się ścianek. Mam ileś tam spłaszczonych boxów podlinkowanych do siebie. Są one złożone jakby w jeden i po kolei się rozkłądają. TEraz problem jest taki, ze w renderze pojawiają się brudy w miejscach gdzie jest kilka boxów w sobie. Renderuje w V-rayu [ATTACH=CONFIG]88524[/ATTACH]
arev Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Zdaje się, że "Secondary Ray Bias" w głównych ustawieniach pomagał w takich sytuacjach. Próbuj 0.001, 0.01, etc. Może coś pomoże.
blinq Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Napisano 13 Grudzień 2012 Dzięki. Już z tym kombinowałem ale nie wychodziło więc zarzuciłem pomysł. Ale jeszcze powalcze. Dzięki!
Pawelkos Napisano 13 Grudzień 2012 Napisano 13 Grudzień 2012 Sproboj moze zaznaczyc "check sample visiblity" w ustawieniach Irriadiance map 1
blinq Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Napisano 13 Grudzień 2012 Dzięki bardzo panowie za odpowiedzi. Okazało się, że problemem był ambient occlusion... A przynajmniej mam nadzieje, ze już nic wiecej nie wyskoczy :)
Rekomendowane odpowiedzi