Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 moze mi ktos powiedziec w czym zrobiony jest ten screen tzn czym wyrenderowany i z jakimi ustawieniami ??
Marcin Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 wyglada na v-ray .... ze Skylightem i bounce 2 P.S. to nie jest screen tylko render ..... nie myl pojęc :P
Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Autor Napisano 15 Sierpień 2004 a nieorientujesz sie czy to mozna w sieci gdzies zxa friko pobrac ?
Krzysiek Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 Ale blyskotliwa i kulturalna rozmowa tam wyzej :D hindusxxx: mozna sciagnac demo albo wersje free z http://www.vrayrender.com Pozdrawiam
Marcin Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 lub o wiele prostrzego Brazila RIO : http://www.splutterfish.com ....
Master Kiełbaster Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 lub jeszcze prostrzym scanlinem z light tracerem...
Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Autor Napisano 15 Sierpień 2004 dzieki własnie sciągam brazil'a , mam nadzieje że cos z teog wyjdzie :]
p_e_t_e_r Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 zapytaj Loocack'a, zdaje sie ze to one jest autorem tego renderu. pamietamy wszyscy jak go meczyl i czekalismy na kazdy update na tym forum w WIP. pozdrawiam.
Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Autor Napisano 15 Sierpień 2004 dobra mam tego brazil'a i wybieram materiał dla brazila , ustawiam oświetlenie ale niedostaje takiego efektu... próbowałęm z róznymi ustawieniami ale kiszka jest :]
Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Autor Napisano 15 Sierpień 2004 gdzie sie włącza tego dsc server'a ?
kozioo Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 a powiedz na poczatek gdzie szukałeś. Jeśli nie szukałes to poszukaj, a potem pytaj na forum.
Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Autor Napisano 15 Sierpień 2004 dobra mam włączyłem obydwa pod f10 i teraz mam jakies bugi tj jest tak nawet pocieniowane ale na ziemi sie pojawiły jakies czarne kropki :] tak to wygląda do bani nie....
Marcin Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 wyrzuc boxa ktory jest pod tym mniejszym .... plaszczyzny ktore sa nalozone na siebie jak box na symulowaną powieszchnie brazilową robia sie wlasnie takie baobole .... usn box nizej a wszystko stanie sie jasne
Loozack Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 no więc już mówię... renderer to Brazil, w scenie znajdują się 3 Omni (z tego co pamiętam) o mocy ok. 0.2 każdy a oprócz tego włączony jest Skylight (moc ok. 0.6), samples min 1 max 2, natomiast w Skylight samples min -1 max 1, reszta to odpowiednie ustawienie świateł ;) pozdrawiam P.S. miło mi, że ktoś wykopuje moje rendery :D
Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Autor Napisano 15 Sierpień 2004 no racja zniknęło :] dzięki , lozzack to rzeczywiście działa :] spox koleś jestes nowe ustawienia rzeczywiście cos przypominają ;)
Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Autor Napisano 15 Sierpień 2004 Marcin a gdzie zmniejszyć jasnośc bo karoseria z podłożem sie "zgrywa" ?
Marcin Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 hmm ... po : 1. wlacz w opcjach rendera .. (F10 juz wiesz ) force 2 sided 2. zmniejsz skylight do 0.8 powinno pomuc ... i najlepiej wywal inne swiatła ze sceny zostaw tylko skylight brazilowy ...
Hindus Napisano 15 Sierpień 2004 Autor Napisano 15 Sierpień 2004 no spoko jest lepiej a powiedz mi to force 2 sided to po co ? żeby nieprześwitywało (tak to sie pisze? ) bo ten wózek jest w środku "pusty" :] ?
Marcin Napisano 15 Sierpień 2004 Napisano 15 Sierpień 2004 no wlasnie 2-sided jest po to zeby obie strony polygona byly liczone i widoczne .... mozna to zrobic inaczej ale ten sposób jest najprostszy i ogólny dla calej sceny ...
Hindus Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 no dobra ale ja niewidze tego force to sided :]
Hindus Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 a mam jeszcze jedno pytanie - niezaczynam nowego tematu bo to bez sensu - gdy mam mocno skomplikowany obiekt 3d pod max'em i miejscami mi sie muli komp podczas obracania etc to co trzeba by dołożyć do pc żeby chodziło lepiej ? ram ?
Marcin Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 jesli jest to w oknie maxa viewport to Ram i co najwazniejsze karte graficzną .... rendering uzywa procesora i RAMu wiec karta graficzna przyspieszy ci prace w oknach perspective i innych a procesor i RAM przyspieszy ci rendering .... a co do 2-sided .... musto tam byc .... oko w ktorym sie wybiera rozdzielczosc renderu (F10) i pod podanymi rozdzielczosciami sa dwie kolumny z opcjami do zaznaczenia .... i jest w kolumnie po prawej .... MUSI byc :)
Hindus Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 a czy ten wybór przed pierwszym uruchomieniem maxa ma jakiś wpływ ? bo ja w okienku wybrałem "software" a było jeszcze openGL itp ?? no jest force 2 sided :] dzieki. (różnica czy to win98 czy xp chyba żadna nie )?
Marcin Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 ehm pfff i lol .... jaka karte graficzna masz ? wiesz co ... zmien sobie to lepiej na OpenGL Start Menu >Programy>discreet>3ds max 6>Change Graphic Mode na jakim systemie pracujesz w maxie ? WinXP czy Win98 ? bo jak wiem to na win 98 nawet maxa nie uruchomisz albo jesli juz to ma jakies tam trudnosci ... niegdy nie próbowalem ... pracuj wiec na WinXP i wlacz te OpenGL ...
Hindus Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 no więc tak : windows xp, 256ddr, duron 1.3 , geforce mx440. I własnie przy bardziej skomplikowanych rzeczach max sie przycina w vieportach. - niechodzi mi o sam proces renderingu ale własnie o okno aplikacji. wieć jakbym dołożył jeszcze 256 albo 512 to cos by pomogło czy raczej karte najpierw ? a dodatkowo dodam ze scena składa sie z 43000 faceó'w i ok 43000 wierzchołków (file -> file properties -> contents - to chyba tu :] )
Marcin Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 chlopie jesli pracujesz na software to grzeszysz ..... przelacz na openGL w menu start tak jak ci podalem wczesniej .... hmm hmm 256 ramu ? no pomoglo by troche przy renderingu i jesli w viewportach byly by jakies textury .... co tam jeszcze to nie wiem .... ale przelacz na open_gl
Hindus Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 no mam na opengl - odrazu na starcie maxa chodzi o wiele płynniej ale w scence szarpie mółka - ale gdy ukryje skomplikowany element chodzi o wiele płynniej :] dzieki bo wczesniej szarpało - widze ze tu cos admin posprzątał po nas ten bajzel więc sorka za ten cały kocioł - mysle ze temat jest jusz zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi