Napisano 7 Styczeń 201312 l Obejrzyjcie wpierw moj render: http://fotoo.pl/show.php?img=470684_zapytanko.jpg.html ok. Pytanie 1: czemu cien wychodzi tak cholernie kanciasty? (wiem ze to wymaga ustawienia chyba bias i map size, ale nie do konca mi to wychodzi) Pytanie 2: kto rozumie czemu wyskakuja te errory na dole drugie okno? Pytanie 3: Skąd te dziwne odbicia na ostrzach? materiał to chrome z arch&disign (jakos sie to nazywalo) Pytanie 4: Patrzac na moj render (jako praca inż, ktora robie juz ponad 4 miechy i od 4 miechow ucze sie 3ds maxa) jak byscie to ocenili? co mozna poprawic i jak? Najgorsze jednak jest to, ze mimo mojej wielkiej pracy nie ma tutaj jakies mega ilosci detali, a mimo to komp nie pozwala mi bez bledow lub wiele razy w ogole tego zrenderowac. Bardzo prosze o pomoc! p.s. dodam ze to moj sprzet: laptop - intel core 2 duo T6500 2.10 ghz , 4gb ram z czego wykrywa 3 bo 32bit system, grafika to radeon 4300... prosze o jakas opinie
Napisano 10 Styczeń 201312 l nie pracuje na maxie wiec nie wiem co oznacza ten komunikat ale sprawdz przede wszystkim geometrie bo moze jest jakis blad w siatce i stad te odbicia na ostrzach, moze stad tez bledy w renderze - moze normale a moze podwojna geometria itd itp. Zaimportuj model do na czysto nowej sceny i sprawdz rendery na defaultowych ustawieniach ogladajac dokladniej te miejsca w ktorych sa bledy, ustaw sobie jakies jedno swiatlo, np zwykly spot z cieniami raytrace i zobacz czy tez wychodzi cien kanciasty. Na odleglosc to trudno postawic diagnoze. Pzdr
Napisano 10 Styczeń 201312 l wrzuc na serwer ta scenę łatwiej będzie ci pomóc jak się zobaczy ja na żywo