Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy da radę przypisać kilka kontrolerów dla pewnej wartości modyfikatora? Przykładowo: tworzę animację pompowania materaca, stworzyłem 2 modele, jeden bez powietrza, drugi napompowany. Dodaję morphera, żeby przemorfować sflaczały materac w drugi napompowany, chciałym jednocześnie, żeby ruch przypominał rzeczywiste pompowanie, zatem potrzebna będzie suma funkcji wsrastającej liniowo i np sinusoidy. Tu pojawia się problem, nie wiem jak dodać 2 controllery do morphera. Wiem, że można przypisać kilka kontrolerów do dowolnego maxowego obiektu poprzez menu Animation, np Pos XYZ + Waveform, mógłbym stworzyć taką kombinację przykładowo do pozycji Z jakiegoś dummy, a potem script controllerem albo przez wire parameters uzależnić moc morpha od pozycji dummy'ego w Z, jednak zastanawiam się czy jest prostszy sposób.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

List controller służy do łączenia paru controllerków w całość. W twoim wypadku to raczej powinieneś użyć vol_selecta z morpherem do dmuchania, a nie bawic sie w jakieś matemtyczno nie wiadomo co.

Napisano
  • Autor

Chodzi mi własnie o to jak dostać się do list controllera tego modyfikatora, bo zaznaczając obiekt materac w motion panelu mam list controller tylko tego obiektu, a nie jego modyfikatorów.

A z tym matematycznym "niewiadomo czym" chodziło mi tylko o to, by obiekt pompował się tak jak przy naciskaniu nożnej pompki, czyli pulsacyjnie, chwila pompowania i chwila przerwy.

Napisano
  • Autor

Dzięki, chodziło mi coś innego, ale udało mi się dzięki temu rozwiązać swój problem - kluczem było zastosowanie kontrolera float list :)