Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tak odnośnie LP... to tak naprawde gdziekolwiek nie pójdziesz, najważniejsza będzie praca nad samym sobą. Obiboków znajdziesz i w plastyku i poza nim :p (ja np. niestety 'obudziłem się' w ostatniej klasie ;c) niemniej jednak liceum plastyczne daje możliwość brania udziału w plenerach, przeglądach, znajdziesz też tam te parę osób z którymi można współzawodniczyć a to jednak daje kopa. No ale jeśli ćwiczysz no to luz, no i masz forum maxa ;d

• Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 6,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Najlepsze z tego wszystkiego są plenery i przeglądy, to trzeba przyznać, i w moim przypadku - internat :]

Tymczasem wrzucam martwą z przed chwili, albo raczej przedmiot :) Trochę się wkopałam bo zaczęłam ok. 17, i mi światło uciekło, na szczęście było terrarium ( tak, to dziwne coś na czym stoi solniczka to terrarium )

solniczka.png

Napisano

Dzięki za rozjaśnienie sytuacji, muszę przyznać, że do tej pory mocno tego żałowałem ;)

Hmm co do pracy, marny ze mnie ekspert ale zdaje mi się, że nie trzymasz się pewnej zależności opisanej w pewnym tutku, którego własnie bez większych efektów szukam ;/ Najogólniej chodzi mi o to, że w niektórych warunkach zależność jasność-nasycenie jest dość prosta, czyli im coś jaśniejsze tym mniej nasycone i na odwrót.

W PS jest fajnie bo jest to podane w procentach, pozwoliłem sobie pojeździć po Twojej pracy color pickerem i było widoczne, że np. jeśli jasność wynosi 30% to nasycenie wahało się od 25 do 35, a powinno być znacznie większe ( oczywiście ciągle trzeba uwzględniać warunki oświetleniowe)

A z tych mnie ważniejszych rzeczy to to co podświetla obiekt powinno być bardziej rozmyte. Poświata nad terrarium fajnie by zadziałała.