biszkopte Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Witam. Po kilku latach obecności na forum i komentowaniu kolegów, wrzucam swoje prace aby samemu zostać skrytykowanym:). A tak na serio to przyszedł czas na prezentację własnych dokonań. Na pierwszy ogień wrzucam wizualizacje wykonaną dla kolegi po fachu z biura GWA z Olesna. Projekt domku letniskowego zlokalizowanego w ...lesie, a raczej na jego skraju. Domek niewielki, ale i tak jak na wyprawy na grzyby spełnił oczekiwania klienta. Nie wnikam w same opracowanie projektowe, gdyż tak jak wspominałem wcześniej, nie jest mojego autorstwa. Proszę o słowa konstruktywnej krytyki, która przyda się w dalszych pracach i w rozwoju warsztatu. soft: max, vray, multiscatter, ps render lwf modele: drzewka every, ludziki vizpeople nie mogłem się powstrzymać i nie zrobić fragmentu dojazdu :) [ATTACH=CONFIG]89229[/ATTACH]
shadowsexpe Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Fajne klimatyczne takie troszkę bajkowe. Z rzeczy które rzucaj się w oczy za mocny bump na deskach który obity jest dom, czym robiłeś poszycie dachowe bo na drugim ujęciu wychodzi bardzo płaskie, na trzecim trochę nierealistycznie wygląda przejście pomiędzy dojazdem a płytami i trawnikiem takie równo ucięte pod linijkę. Dojazd jest naprawdę świetny imo krawężniki jakieś cienkie i to tło za lasem na pierwszym planiemasz mocne słonce a tam w tle to jest pożar czy zachód ;)
Q'bot Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Bardzo fajna textura podjazdu, podziel się! :P A tak na serio, to oprócz szczegółów wymienionych przez shadow'a, to ja bym się uczepił sterylności dachu - na 3 obrazku wygląda jak jednolity, szary kolorek, bez refleksów, nawet na oknie dachowym...
shadowsexpe Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 Chyba bym się przeniósł do wątku architektury tam wizualizacje jednak maja sporo większy odzew ;)
kondzieusz Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 Koledzy mnie ubiegli ;) Ogólnie miły klimat mają te ujęcia jedyne w czym ja się gubię patrząc na nie to jest światło w scenach i światło w tle jakbyś miał to nie za bardzo ze sobą zgrane ;)
szczawik Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 masz jakies plany do tego? jestem ciekawy jak rozwiazane jest 2 pietro z tym przejsciem nad garaz:)
biszkopte Napisano 5 Luty 2013 Autor Napisano 5 Luty 2013 Cześć. Dzięki za dobre słowo :) shadowsexpe: Bump faktycznie za ostry, ale już nie miałem czasu na przerenderowanie i już taki został. Dach faktycznie płaski ale jak wyżej. Troszkę za bardzo zaufałem skryptom :) W sumie do domku działał ok, a na nim się zrypał i nie zwróciłem uwagi. Sam skrypt bardzo fajny, strasznie ułatwia pracę ( jeśli się będzie pamiętało o kilku ustawieniach :) ) AvizStudioTools_ATiles http://www.avizstudio.com/tools/atiles/ Lwia część krawężnika schowała się pod displem..będę pamiętał o nich :) Z resztą jak teraz na to patrzę to są zbyt sterylne i tak naprawdę obyło by się bez nich do samego podjazdu. Tło w zamyśle autora miało być klimatyczne...nie zwracałem do końca uwagi na kierunki... możemy uznać iż las płonie :) Q'bot: Dzięki. Textura to jakiś dirtroad z cgtextures.com tylko że jako stamp do szopa, puppet warp (unwrap i malowane) + mapa displa na tej samej teksturze. Dach faktycznie płaski :), ale to jak już opisałem wyżej chciałem pójść na łatwiznę. kondzieusz: Right :), bardziej mi zależało na klimacie niż na takich duperelach jak kierunki padania światła ;) A tak na serio, dzięki za uwagi, przy następnym modelu to poprawię. szczawik: Spytam się kolegi czy mogę wrzucić rysunki. Na razie odsyłam do jego pracowni...domek na pewno można sobie pooglądać gwa ..powinny być także i rzuty. Sam detal chyba nie jest skomplikowany..konstrukcja stalowa, strop gęstożebrowy teriva. Do wyboru :)
shadowsexpe Napisano 6 Luty 2013 Napisano 6 Luty 2013 Link do skryptu nie działał http://www.avizstudio.com/tools/atiles/ ;)
biszkopte Napisano 6 Luty 2013 Autor Napisano 6 Luty 2013 dokładnie :) coś mi się wlepiło ...swoją drogą jak by ktoś miał jakiś inny skrypt na dachy to może coś wrzucić :)
biszkopte Napisano 7 Luty 2013 Autor Napisano 7 Luty 2013 Dzieki Mulholland , zassam triala i się pobawię..płatny ale 55$ to niewiele o ile działa :)
Rekomendowane odpowiedzi