Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pytanie: potrzebuje zrobic animacje interaktywna odcinka drogi dlugiego na 20km z wszelkimi obiektami jak mosty etc, w której będą dwa widoki. najlepiej by to wszysytko bylo w formie jednej aplikacji.

skladowe to symulacja jazdy samochodem po tej drodze, gdzie mamy wplyw na predkosc jazdy badz suwakiem ustalamy w którym miejscu trasy jestesmy etc , a druga skladowa to widok z lotu ptaka w ktorej moglibysmy swobodnie za pomoca strzalek i myszki operowac w tej przestrzeni - dosłownie jak w grze.

i tu moje pytanie? w czym najp[rosciej to wykonać? chodzi mi o fizyke? jakosc nie ma wiekszego znaczenia, zalezy mi zeby to bylo proste i latwe w wykonaniu. modeluje glownie w maxie cadzie i ztym nie bedzie problemu - model wykonam natomiast jesli chodzi o fizyke to flash w miare. jednak w 3d flasu nie operowalem jeszcze.

co polecacie do wykonania takiego , w pewnym sensie spaceru?

widzialem podobną realizacje i zauwazylem ze skompilowana byla co prawda csharpie natomiast wygladalo mi to jakby z jakiegos gotowca poszlo do tworzenia "domowych" gier. (przyciski typu fire;) ) mozecie mi cos polecic? najlepiej zeby dalo sie do trego uzyc modelu z cada badz z maxa. ogarnac szybko uda mi sie wiele rzeczy ale oczywiscie nie ograniczen. mam na to miesiąc

pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzięki za odpowiedz!

UNITY - nie znam przygladne sie mu, bede w stanie ogarnac go w ten czas przy ostrej pracy? - tak jak mowie - jakosc nie ma znaczenia - w zasadzie nie musi byc nawet cieni rzuconych , widzialem inne okreslane jako wlasciwe - i byl to czysty model z prostymi teksturkami drogi i zieleni i ogolnie proste teksturowanie obiektow mijanych po drodze. bardziej wazne bylo dokladnosc modelu jak i samo dzialanie fizyki.

model powierzchni mam od nich - zarowno projektowany jak i instniejacy

Napisano
  • Autor
Możesz sobie zobaczyć tą grę jako przykład, wymaga zainstalowanego unity player http://www.gamevial.com/playgames.php?game=flylikeabird3&language=pl

grafika az za dosc dobra wiec nie ma problemu, wszystko fajnie pracuje - przyklad który mi pokazywano byl naprawde prymitywny graficznie - i wlasnie skojarzylem ze byl robiony w unity. nic zaczynam ogarniac unity, moze ktos polecic skad moge wziac tutoriale wlasnie pod moj projekt , tzn najbardziej zblizone do niego? cchoc za pewne na poczatek ogolne trzeba

Napisano
  • Autor

dzięki wam za informacje o unity. Program dokładnie trafia w moje oczekiwania.

ps. potrzebował będe korepetytora moze byc via skype , nauka na bierzącym projekcie. Jak ktoś chętny lub znacie kogoś to prosiłbym o PW