tarnasm Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 Witam. Chciałem stoworzyć coś takiego http://www.organizedforlifeonline.com/images/Towels-medium-compressed%20to%2010%25.jpg nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Zrobiłem plane w kształcie spirali. I teraz tak. Czy kombinować z Hair and fur? Jak to poustawiać? Czy tekstury. Ale tutaj z kolei wychodzi masakra obiekt jest płaski po prostu. Nie ma tego "futerka"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
biszkopte Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 multiscater..i proxy :) powinno ładnie wyjść Link to comment Share on other sites More sharing options...
legomir Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Jakbym miał czas to bym sobie walnął Vector Displ, a co! Jeszcze się tym nie bawiłem a byłaby okazja od razu bym stwierdził czy fibermeshe z zetki się do czegoś nadają ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarnasm Posted March 10, 2013 Author Share Posted March 10, 2013 Możesz mi przybliżyć tą kwestię? biszkopte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tamyl91 Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Modelujesz skręcone ręczniki bez włosków, następnie modelujesz kilka różnych "farfocli" i rozsiewasz je po powierzchni ręcznika multiscatterem lub scatterem maxowym (w tym przypadku nie zadziała vray proxy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarnasm Posted March 11, 2013 Author Share Posted March 11, 2013 ahaa rozumiem:) Dodać w takim wypadku jakąś grubość tym ręcznikom czy zwykły spiral plane zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tamyl91 Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Dodać grubość i najlepiej jeszcze jakieś zagięcia tu i ówdzie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts