RaVirr Napisano 6 Marzec 2013 Share Napisano 6 Marzec 2013 (edytowane) TYP: Ilustracja TEMAT: "Stolica Molocha" Stolica Molocha Uniwersum- średniowieczne fantasy. Do zilustrowania dwupiętrowe miasto umiejscowione wokół olbrzymiego monumentu. Sam monument był kiedyś dziwnym, unoszącym się w powietrzu obiektem, później mieszkańcy wyrzeźbili w nim wizerunek swojego demonicznego bożka. Pod monumentem jest niemająca dna dziura, z której bije jasne światło. Jest to miejsce rytuałów- składane są tam ofiary z ludzi. TERMINARZ: START: 06.03.2013 r KONIEC: 30.05.2013 r Edytowane 3 Maj 2013 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Panowie no co to za obijanie:] gdzie ta mieścina... chociaż cegiełkę zapodajcie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 na moje oko nowa formuła się nie przyjęła, proponuję powrót do poprzedniej, i dorzucam pomysł, że może warto by pomyśleć o krótszych terminach na wykonanie. wiem, wiem zaraz oburzą się ci co potrzebują więcej czasu...trudno=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 za wczesnie mowic ze sie nie przyjeła. nie spodziwalismy sie ze ludzie beda walic drzwiami i oknami trza dac temu troche czasu. Zalozenia sa takie ze szybciej sie dogadaja 2 osoby na wykonnie grafik niz nawet 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Termin do konca miesiaca. Jak kazda para zawali to wtedy pobiadolimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 stara formula sie zuzyla (i tak zglaszaly sie okolo 2 osoby ostatnimi czasy), nowa ma szanse na powodzenie :] tylko ze bez uczestnikow zadna inicjatywa sie nie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 no dobra, ravirr przyspał, to ja cos wrzuce :) na razie jeden ze szkicow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 16 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2013 W sumie to zapomniałem o tym wątku.. Postaram się jutro wieczorem coś wstępnego zrobić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 wstydzialbys sie, wkoncu to twoj temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Kwiecień 2013 Share Napisano 21 Kwiecień 2013 jescze jeden szkicyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2013 4 Szkic, pierwszy publikowany. Najprawdopodobniej będę szedł w tym kierunku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 23 Kwiecień 2013 Share Napisano 23 Kwiecień 2013 hoho :), mocarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 23 Kwiecień 2013 Share Napisano 23 Kwiecień 2013 a bedziesz jakos sugerowal skladanie ofiar? :) dobrze ze wrzuciles szkicora bo juz tracilem nadzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2013 W tej perspektywie ni huhu. Zastanawiałem się nad widokiem z lotu ptaka, ale w końcu zdecydowałem się na to.. Właściwie to nie zaszkodziłoby sieknąć i dwóch obrazków, ale póki co trzeba dobrze zacząć jeden :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 23 Kwiecień 2013 Share Napisano 23 Kwiecień 2013 RaVirr na tą chwilę to chyba przespałeś 1 rundę. Ortheza wyprowadził mocny cios na wątrobę, a ty dopiero lewy prosty na blok, chociaż siła jest tego szkicu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 23 Kwiecień 2013 Share Napisano 23 Kwiecień 2013 jak znam ravirra to pojedzie ostro z detalem :-D Jak bedzie trzeba rozpiszemy czas dodatkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Tymczasem zarzucam pierwszy szkic kolorystyczny, który najprawdopodobniej całkowicie zmienię ;) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 23 Kwiecień 2013 Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Te czerwone dachy powinny stanowić jedynie tło, ale ten kolor, jedyny nasycony na całym obrazku i do tego czerwony, krzyczy na tle tych stłumionych szarości. Pooglądaj różne architektury najlepiej spoza europy i może pomyśl nad zmianą na cos innego pod tym kątem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 24 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Zdecydowanie masz rację ;) Rozszerzyłem kadr, zmieniłem nieco kompozycję oraz wstępne kolory: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 24 Kwiecień 2013 Share Napisano 24 Kwiecień 2013 To już dobra pozycja do ataku, bardzo istotny będzie sam design tej megalitycznej rzeźby molocha, trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Trochę z kolorem, trochę inaczej. Wciąż myślę nad pierwszym planem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 30 Kwiecień 2013 Share Napisano 30 Kwiecień 2013 imo wcześniejsza wersja z postu #17 była pełniejsza, bardziej do mnie przemawiała, (nieco wygasić trza było te czerwone daszki) a skupić uwagę widza na monolicie. W drugim przypadku cała kompozycja leci w lewą stronę. Wydaje mi się iż lepszym rozwiązaniem mogło by być ukazanie fragmentu tej rzeźby dla okazania jej wielkości, resztę ukryć za mgłą chmurami czy czymś tam ;). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 30 Kwiecień 2013 Share Napisano 30 Kwiecień 2013 no no :) poprzednia tez mi bardziej siadala kompozycyjnie. wkrotce moja odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2013 Zapodawaj, rozkręćmy trochę te wątki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 2 Maj 2013 Autor Share Napisano 2 Maj 2013 To jeszcze raz ja: Pora na zabawienie się z samym monumentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Maj 2013 Share Napisano 2 Maj 2013 no, :) bij dalej. ja na razie mam zadyszke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Maj 2013 Autor Share Napisano 3 Maj 2013 Ja się solidnie zgrzałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 4 Maj 2013 Share Napisano 4 Maj 2013 rozjasnij tyl monolitu, bo wyglada teraz jak pomnik a nie cos lewitujacego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 No i kolejny z mozolny krok. Ciezko sie ptrzebic przez inne oobowiazki. Ale sparwa posuwa si ena przód :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Listopad 2013 Autor Share Napisano 19 Listopad 2013 Ja od początku, szkic walorowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Listopad 2013 Share Napisano 20 Listopad 2013 no widze ze wracamy po obozie kondycyjnym do bitki :-D dobrze sie zapowiada, trzeba by po raz ostatni przesunac termin finisha i to bez odwolania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 24 Listopad 2013 Autor Share Napisano 24 Listopad 2013 Jednak zmieniłem kompletnie wszystko. Postanowiłem pójść w panoramę bo najbardziej mi odpowiadała. To mój finał: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 25 Listopad 2013 Share Napisano 25 Listopad 2013 hm tak troche na łatwizne poszedles ile ci to zajelo ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Listopad 2013 Autor Share Napisano 25 Listopad 2013 Około 6 godzin (choć, niestety, niektóry zajęłoby to niecałe pół godziny ;) ). Co prawda to prawda, chciałem trzasnąć coś w jeden dzień bo wiem, że nie dałbym rady wygospodarować w tygodniu wystarczająco dużo czasu by siąść do obrazka i znowu wszystko by się przeciągnęło o miesiąc albo i więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 28 Grudzień 2013 Share Napisano 28 Grudzień 2013 wipek, zmiana kadru i kolorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 30 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2013 Świetnie wygląda, jedynie mi droga nie pasuje. Planujesz zrobić z tego jakiś finezyjny most czy zostajesz przy takiej prostocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 prawdopodobnie moj finish :-) czekam na riposte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 Dzisiaj powinienem wrzucić obrazek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 4 Styczeń 2014 Share Napisano 4 Styczeń 2014 a bez etapow? gdzie wipy? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2014 Moja odpowiedź: I step by step: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 4 Styczeń 2014 Share Napisano 4 Styczeń 2014 no i to rozumiem :) a nie jakies bohomazy na kolanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 5 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2014 To jak, zakładać sondę? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 5 Styczeń 2014 Share Napisano 5 Styczeń 2014 no sadzaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi