Napisano 6 Marzec 201312 l TYP: Ilustracja TEMAT: "Stolica Molocha" Stolica Molocha Uniwersum- średniowieczne fantasy. Do zilustrowania dwupiętrowe miasto umiejscowione wokół olbrzymiego monumentu. Sam monument był kiedyś dziwnym, unoszącym się w powietrzu obiektem, później mieszkańcy wyrzeźbili w nim wizerunek swojego demonicznego bożka. Pod monumentem jest niemająca dna dziura, z której bije jasne światło. Jest to miejsce rytuałów- składane są tam ofiary z ludzi. TERMINARZ: START: 06.03.2013 r KONIEC: 30.05.2013 r Edytowane 3 Maj 201311 l przez RaVirr
Napisano 10 Kwiecień 201311 l Panowie no co to za obijanie:] gdzie ta mieścina... chociaż cegiełkę zapodajcie :]
Napisano 10 Kwiecień 201311 l na moje oko nowa formuła się nie przyjęła, proponuję powrót do poprzedniej, i dorzucam pomysł, że może warto by pomyśleć o krótszych terminach na wykonanie. wiem, wiem zaraz oburzą się ci co potrzebują więcej czasu...trudno=]
Napisano 10 Kwiecień 201311 l za wczesnie mowic ze sie nie przyjeła. nie spodziwalismy sie ze ludzie beda walic drzwiami i oknami trza dac temu troche czasu. Zalozenia sa takie ze szybciej sie dogadaja 2 osoby na wykonnie grafik niz nawet 4.
Napisano 10 Kwiecień 201311 l stara formula sie zuzyla (i tak zglaszaly sie okolo 2 osoby ostatnimi czasy), nowa ma szanse na powodzenie :] tylko ze bez uczestnikow zadna inicjatywa sie nie uda.
Napisano 14 Kwiecień 201311 l no dobra, ravirr przyspał, to ja cos wrzuce :) na razie jeden ze szkicow.
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Autor W sumie to zapomniałem o tym wątku.. Postaram się jutro wieczorem coś wstępnego zrobić ;)
Napisano 22 Kwiecień 201311 l Autor 4 Szkic, pierwszy publikowany. Najprawdopodobniej będę szedł w tym kierunku:
Napisano 23 Kwiecień 201311 l a bedziesz jakos sugerowal skladanie ofiar? :) dobrze ze wrzuciles szkicora bo juz tracilem nadzieje
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Autor W tej perspektywie ni huhu. Zastanawiałem się nad widokiem z lotu ptaka, ale w końcu zdecydowałem się na to.. Właściwie to nie zaszkodziłoby sieknąć i dwóch obrazków, ale póki co trzeba dobrze zacząć jeden :D
Napisano 23 Kwiecień 201311 l RaVirr na tą chwilę to chyba przespałeś 1 rundę. Ortheza wyprowadził mocny cios na wątrobę, a ty dopiero lewy prosty na blok, chociaż siła jest tego szkicu.
Napisano 23 Kwiecień 201311 l jak znam ravirra to pojedzie ostro z detalem :-D Jak bedzie trzeba rozpiszemy czas dodatkowy.
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Autor Tymczasem zarzucam pierwszy szkic kolorystyczny, który najprawdopodobniej całkowicie zmienię ;) :
Napisano 23 Kwiecień 201311 l Te czerwone dachy powinny stanowić jedynie tło, ale ten kolor, jedyny nasycony na całym obrazku i do tego czerwony, krzyczy na tle tych stłumionych szarości. Pooglądaj różne architektury najlepiej spoza europy i może pomyśl nad zmianą na cos innego pod tym kątem?
Napisano 24 Kwiecień 201311 l Autor Zdecydowanie masz rację ;) Rozszerzyłem kadr, zmieniłem nieco kompozycję oraz wstępne kolory:
Napisano 24 Kwiecień 201311 l To już dobra pozycja do ataku, bardzo istotny będzie sam design tej megalitycznej rzeźby molocha, trzymam kciuki.
Napisano 29 Kwiecień 201311 l Autor Trochę z kolorem, trochę inaczej. Wciąż myślę nad pierwszym planem.
Napisano 30 Kwiecień 201311 l imo wcześniejsza wersja z postu #17 była pełniejsza, bardziej do mnie przemawiała, (nieco wygasić trza było te czerwone daszki) a skupić uwagę widza na monolicie. W drugim przypadku cała kompozycja leci w lewą stronę. Wydaje mi się iż lepszym rozwiązaniem mogło by być ukazanie fragmentu tej rzeźby dla okazania jej wielkości, resztę ukryć za mgłą chmurami czy czymś tam ;). //Pozdr.
Napisano 30 Kwiecień 201311 l no no :) poprzednia tez mi bardziej siadala kompozycyjnie. wkrotce moja odpowiedz.
Napisano 3 Czerwiec 201311 l No i kolejny z mozolny krok. Ciezko sie ptrzebic przez inne oobowiazki. Ale sparwa posuwa si ena przód :)
Napisano 20 Listopad 201311 l no widze ze wracamy po obozie kondycyjnym do bitki :-D dobrze sie zapowiada, trzeba by po raz ostatni przesunac termin finisha i to bez odwolania
Napisano 24 Listopad 201311 l Autor Jednak zmieniłem kompletnie wszystko. Postanowiłem pójść w panoramę bo najbardziej mi odpowiadała. To mój finał:
Napisano 25 Listopad 201311 l Autor Około 6 godzin (choć, niestety, niektóry zajęłoby to niecałe pół godziny ;) ). Co prawda to prawda, chciałem trzasnąć coś w jeden dzień bo wiem, że nie dałbym rady wygospodarować w tygodniu wystarczająco dużo czasu by siąść do obrazka i znowu wszystko by się przeciągnęło o miesiąc albo i więcej.
Napisano 30 Grudzień 201311 l Autor Świetnie wygląda, jedynie mi droga nie pasuje. Planujesz zrobić z tego jakiś finezyjny most czy zostajesz przy takiej prostocie?