Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

TYP: Ilustracja

TEMAT: "Stolica Molocha"

Stolica Molocha

Uniwersum- średniowieczne fantasy.

Do zilustrowania dwupiętrowe miasto umiejscowione wokół olbrzymiego monumentu. Sam monument był kiedyś dziwnym, unoszącym się w powietrzu obiektem, później mieszkańcy wyrzeźbili w nim wizerunek swojego demonicznego bożka. Pod monumentem jest niemająca dna dziura, z której bije jasne światło. Jest to miejsce rytuałów- składane są tam ofiary z ludzi.

TERMINARZ:

START: 06.03.2013 r KONIEC: 30.05.2013 r

Edytowane przez RaVirr

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 8,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na moje oko nowa formuła się nie przyjęła, proponuję powrót do poprzedniej, i dorzucam pomysł, że może warto by pomyśleć o krótszych terminach na wykonanie.

wiem, wiem zaraz oburzą się ci co potrzebują więcej czasu...trudno=]

Napisano

za wczesnie mowic ze sie nie przyjeła.

nie spodziwalismy sie ze ludzie beda walic drzwiami i oknami trza dac temu troche czasu.

Zalozenia sa takie ze szybciej sie dogadaja 2 osoby na wykonnie grafik niz nawet 4.

Napisano

stara formula sie zuzyla (i tak zglaszaly sie okolo 2 osoby ostatnimi czasy),

nowa ma szanse na powodzenie :]

tylko ze bez uczestnikow zadna inicjatywa sie nie uda.

Napisano
  • Autor

W sumie to zapomniałem o tym wątku.. Postaram się jutro wieczorem coś wstępnego zrobić ;)

Napisano
  • Autor

4 Szkic, pierwszy publikowany. Najprawdopodobniej będę szedł w tym kierunku:

Untitled-1-28_zpse44dc19c.jpg

Napisano

a bedziesz jakos sugerowal skladanie ofiar? :)

dobrze ze wrzuciles szkicora bo juz tracilem nadzieje

Napisano
  • Autor

W tej perspektywie ni huhu. Zastanawiałem się nad widokiem z lotu ptaka, ale w końcu zdecydowałem się na to.. Właściwie to nie zaszkodziłoby sieknąć i dwóch obrazków, ale póki co trzeba dobrze zacząć jeden :D

Napisano

RaVirr na tą chwilę to chyba przespałeś 1 rundę. Ortheza wyprowadził mocny cios na wątrobę, a ty dopiero lewy prosty na blok, chociaż siła jest tego szkicu.

Napisano

jak znam ravirra to pojedzie ostro z detalem :-D

Jak bedzie trzeba rozpiszemy czas dodatkowy.

Napisano
  • Autor

Tymczasem zarzucam pierwszy szkic kolorystyczny, który najprawdopodobniej całkowicie zmienię ;) :

szkickolor-1_zps20ddfd84.jpg

Napisano

Te czerwone dachy powinny stanowić jedynie tło, ale ten kolor, jedyny nasycony na całym obrazku i do tego czerwony, krzyczy na tle tych stłumionych szarości. Pooglądaj różne architektury najlepiej spoza europy i może pomyśl nad zmianą na cos innego pod tym kątem?

Napisano
  • Autor

Zdecydowanie masz rację ;) Rozszerzyłem kadr, zmieniłem nieco kompozycję oraz wstępne kolory:

moloch2_zps53bcf4d2.jpg

Napisano
  • Autor

Trochę z kolorem, trochę inaczej. Wciąż myślę nad pierwszym planem.

Untitled-3szkic_zps1c87270e.jpg

Napisano

imo wcześniejsza wersja z postu #17 była pełniejsza, bardziej do mnie przemawiała, (nieco wygasić trza było te czerwone daszki) a skupić uwagę widza na monolicie. W drugim przypadku cała kompozycja leci w lewą stronę. Wydaje mi się iż lepszym rozwiązaniem mogło by być ukazanie fragmentu tej rzeźby dla okazania jej wielkości, resztę ukryć za mgłą chmurami czy czymś tam ;).

//Pozdr.

Napisano

no no :) poprzednia tez mi bardziej siadala kompozycyjnie. wkrotce moja odpowiedz.

Napisano

No i kolejny z mozolny krok. Ciezko sie ptrzebic przez inne oobowiazki.

Ale sparwa posuwa si ena przód :)

attachment.php?attachmentid=90688&d=1370293209

Napisano

no widze ze wracamy po obozie kondycyjnym do bitki :-D

dobrze sie zapowiada, trzeba by po raz ostatni przesunac termin finisha i to bez odwolania

Napisano
  • Autor

Jednak zmieniłem kompletnie wszystko. Postanowiłem pójść w panoramę bo najbardziej mi odpowiadała. To mój finał:

capitol_of_moloch_by_ravirr17-d6vgrtv.jpg

Napisano
  • Autor

Około 6 godzin (choć, niestety, niektóry zajęłoby to niecałe pół godziny ;) ). Co prawda to prawda, chciałem trzasnąć coś w jeden dzień bo wiem, że nie dałbym rady wygospodarować w tygodniu wystarczająco dużo czasu by siąść do obrazka i znowu wszystko by się przeciągnęło o miesiąc albo i więcej.

Napisano
  • Autor

Świetnie wygląda, jedynie mi droga nie pasuje. Planujesz zrobić z tego jakiś finezyjny most czy zostajesz przy takiej prostocie?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności