Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

TYP: Ilustracja

TEMAT: "Stolica Molocha"

Stolica Molocha

Uniwersum- średniowieczne fantasy.

Do zilustrowania dwupiętrowe miasto umiejscowione wokół olbrzymiego monumentu. Sam monument był kiedyś dziwnym, unoszącym się w powietrzu obiektem, później mieszkańcy wyrzeźbili w nim wizerunek swojego demonicznego bożka. Pod monumentem jest niemająca dna dziura, z której bije jasne światło. Jest to miejsce rytuałów- składane są tam ofiary z ludzi.

TERMINARZ:

START: 06.03.2013 r KONIEC: 30.05.2013 r

Edytowane przez RaVirr

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 9,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na moje oko nowa formuła się nie przyjęła, proponuję powrót do poprzedniej, i dorzucam pomysł, że może warto by pomyśleć o krótszych terminach na wykonanie.

wiem, wiem zaraz oburzą się ci co potrzebują więcej czasu...trudno=]

Napisano

za wczesnie mowic ze sie nie przyjeła.

nie spodziwalismy sie ze ludzie beda walic drzwiami i oknami trza dac temu troche czasu.

Zalozenia sa takie ze szybciej sie dogadaja 2 osoby na wykonnie grafik niz nawet 4.

Napisano

stara formula sie zuzyla (i tak zglaszaly sie okolo 2 osoby ostatnimi czasy),

nowa ma szanse na powodzenie :]

tylko ze bez uczestnikow zadna inicjatywa sie nie uda.

Napisano
  • Autor

W sumie to zapomniałem o tym wątku.. Postaram się jutro wieczorem coś wstępnego zrobić ;)

Napisano
  • Autor

4 Szkic, pierwszy publikowany. Najprawdopodobniej będę szedł w tym kierunku:

Untitled-1-28_zpse44dc19c.jpg

Napisano

a bedziesz jakos sugerowal skladanie ofiar? :)

dobrze ze wrzuciles szkicora bo juz tracilem nadzieje

Napisano
  • Autor

W tej perspektywie ni huhu. Zastanawiałem się nad widokiem z lotu ptaka, ale w końcu zdecydowałem się na to.. Właściwie to nie zaszkodziłoby sieknąć i dwóch obrazków, ale póki co trzeba dobrze zacząć jeden :D

Napisano

RaVirr na tą chwilę to chyba przespałeś 1 rundę. Ortheza wyprowadził mocny cios na wątrobę, a ty dopiero lewy prosty na blok, chociaż siła jest tego szkicu.

Napisano

jak znam ravirra to pojedzie ostro z detalem :-D

Jak bedzie trzeba rozpiszemy czas dodatkowy.

Napisano
  • Autor

Tymczasem zarzucam pierwszy szkic kolorystyczny, który najprawdopodobniej całkowicie zmienię ;) :

szkickolor-1_zps20ddfd84.jpg

Napisano

Te czerwone dachy powinny stanowić jedynie tło, ale ten kolor, jedyny nasycony na całym obrazku i do tego czerwony, krzyczy na tle tych stłumionych szarości. Pooglądaj różne architektury najlepiej spoza europy i może pomyśl nad zmianą na cos innego pod tym kątem?

Napisano
  • Autor

Zdecydowanie masz rację ;) Rozszerzyłem kadr, zmieniłem nieco kompozycję oraz wstępne kolory:

moloch2_zps53bcf4d2.jpg

Napisano
  • Autor

Trochę z kolorem, trochę inaczej. Wciąż myślę nad pierwszym planem.

Untitled-3szkic_zps1c87270e.jpg

Napisano

imo wcześniejsza wersja z postu #17 była pełniejsza, bardziej do mnie przemawiała, (nieco wygasić trza było te czerwone daszki) a skupić uwagę widza na monolicie. W drugim przypadku cała kompozycja leci w lewą stronę. Wydaje mi się iż lepszym rozwiązaniem mogło by być ukazanie fragmentu tej rzeźby dla okazania jej wielkości, resztę ukryć za mgłą chmurami czy czymś tam ;).

//Pozdr.

Napisano

no no :) poprzednia tez mi bardziej siadala kompozycyjnie. wkrotce moja odpowiedz.

Napisano

No i kolejny z mozolny krok. Ciezko sie ptrzebic przez inne oobowiazki.

Ale sparwa posuwa si ena przód :)

attachment.php?attachmentid=90688&d=1370293209

Napisano

no widze ze wracamy po obozie kondycyjnym do bitki :-D

dobrze sie zapowiada, trzeba by po raz ostatni przesunac termin finisha i to bez odwolania

Napisano
  • Autor

Jednak zmieniłem kompletnie wszystko. Postanowiłem pójść w panoramę bo najbardziej mi odpowiadała. To mój finał:

capitol_of_moloch_by_ravirr17-d6vgrtv.jpg

Napisano
  • Autor

Około 6 godzin (choć, niestety, niektóry zajęłoby to niecałe pół godziny ;) ). Co prawda to prawda, chciałem trzasnąć coś w jeden dzień bo wiem, że nie dałbym rady wygospodarować w tygodniu wystarczająco dużo czasu by siąść do obrazka i znowu wszystko by się przeciągnęło o miesiąc albo i więcej.

Napisano
  • Autor

Świetnie wygląda, jedynie mi droga nie pasuje. Planujesz zrobić z tego jakiś finezyjny most czy zostajesz przy takiej prostocie?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.