Napisano 20 Sierpień 200420 l Witam. Po robieniu tutoriali i innych pierdół postanowiłem zrobić samochodzik. Wybór padł na BMW M3 CLS.
Napisano 20 Sierpień 200420 l Autor i siatka. właśnie w niej widze troszke braków ale staram sie nadrabiac.
Napisano 20 Sierpień 200420 l nie znam sie na nurbsach ale nie pasuje mi siakta(??) przy blotniku (po dwoch stronach)ale ogolnie ladnie i czy moglbys wrzucic oryginal
Napisano 20 Sierpień 200420 l Maska...z przodu (tam gdzie są nerki) nie jest taka ostra... pozatym czekam na więcej.
Napisano 20 Sierpień 200420 l Witam widze ze robisz bmke juz ktos gdzies taka zrobil nurbsami :) a oto jak wyglada siatka :) takiej zrobionej bmki :) posiadam takze plik zrodlowy. Pozdraiwam i zycze owocnego modelowania :) Kolejny nurbsowy forumowicz .
Napisano 20 Sierpień 200420 l ciepło sie zrobiło i nurbsów przybywa.... (zadziwiające zdolności reprodukcyjne) Chyba troszkę za gęsto kreseczki na masce. W ogóle siatka wygląda bardziej na poly niż na nurbs...
Napisano 25 Sierpień 200420 l w jakim progsie tak machacie tymi nurbsami ?? rhinoceros model zapowiada sie bardzo ladnie oby tak dalej :D:D
Napisano 25 Sierpień 200420 l kroi się porządna praca, Rhino to potęga, wierzę że ją wykorzystasz w pełni. Na razie nie ma co krytykować.
Napisano 26 Sierpień 200420 l Autor kolejny update. czujniki poprawione. jeżeli chodzi dziwnie odbijające sie światło to spowodowane to jest przełączeniem sie na tryb jagged&faster w wyswietlaniu bo sie viewporty zamulają
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor mimo małego zainteresowania ludzi moim wątkiem postanowiłem wrzucić kolejne screeny. mam tutaj wersje pierwszą grila i poprawiony tył. 1. 2. 3. 4.
Napisano 30 Sierpień 200420 l Wiesz co, wydaje mi sie ze za gesto prowadzis ta siatke. za duzo isoparm, popatrz na modele np z suurland.com. tylko niezbedne krzywe sa wykorzystane dzieki temu model jest bardziej przejrzysty i sa duzo mniejsze szanse na popelnienie jakiegos buga. pozdrawiam.
Napisano 30 Sierpień 200420 l dobrafajnie tylko peter ty juz nic nie mow. rak przedewszystkim analizuj krzywe to bardzo wazne. w nurbsach liczy sie dokladnosc a dokladnosc to wlasnie krzywe. a pozatym jak na chyba pierwszy model to niezle spokojnie nauczysz sie na bledach tylko trzeba je wszystkie zapamietac.
Napisano 30 Sierpień 200420 l nie wiem czy mi sie tylko zdaje czy te "palaki" w grillu sa nierowne? ale w koncu pierwsza wersja.
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor wersja pierwsza grila ale pałąki poprowadzone sa właśnie tak jak u mnie (przyglądałem się temu ze 100 razy). a teraz pytanie czysto techniczne do bzyka jak zrobić ładne rowki bo mi to nie daje spokoju.
Napisano 30 Sierpień 200420 l no jest kilka sposobow ale najprosciej to zrobic offset surfów a potem pomiedzy 2rail i z joinowac a poet fillet edge ale to i tak niebedzie to co chyba powinno byc ale najprostsze choc tez nie do konca. bo rhino niema czegos takiej opcji w fillet edge jak con. distance no poprostu jak robi sie wglebienia to powinno sie zachowac kąt 90 st. a to ciezkie do wykonania
Napisano 30 Sierpień 200420 l a co ja takiego powiedzialem. nie trzeba byc specem od nurbsow zeby taki wniosek rzucic. nie chce zaszkodzic tylko pomoc.