__R@K__ Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 Witam. Po robieniu tutoriali i innych pierdół postanowiłem zrobić samochodzik. Wybór padł na BMW M3 CLS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 hmmmm... a pokaż siateczkę :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__R@K__ Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2004 i siatka. właśnie w niej widze troszke braków ale staram sie nadrabiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 nie znam sie na nurbsach ale nie pasuje mi siakta(??) przy blotniku (po dwoch stronach)ale ogolnie ladnie i czy moglbys wrzucic oryginal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 Maska...z przodu (tam gdzie są nerki) nie jest taka ostra... pozatym czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 Witam widze ze robisz bmke juz ktos gdzies taka zrobil nurbsami :) a oto jak wyglada siatka :) takiej zrobionej bmki :) posiadam takze plik zrodlowy. Pozdraiwam i zycze owocnego modelowania :) Kolejny nurbsowy forumowicz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 ciepło sie zrobiło i nurbsów przybywa.... (zadziwiające zdolności reprodukcyjne) Chyba troszkę za gęsto kreseczki na masce. W ogóle siatka wygląda bardziej na poly niż na nurbs... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__R@K__ Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2004 tył i przod bumki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 w jakim progsie tak machacie tymi nurbsami ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 niezle , neizle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 w jakim progsie tak machacie tymi nurbsami ?? rhinoceros model zapowiada sie bardzo ladnie oby tak dalej :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 kroi się porządna praca, Rhino to potęga, wierzę że ją wykorzystasz w pełni. Na razie nie ma co krytykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__R@K__ Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2004 i kolejne screeny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cmx Napisano 26 Sierpień 2004 Share Napisano 26 Sierpień 2004 troche kanciasto u gory tego zderzaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 26 Sierpień 2004 Share Napisano 26 Sierpień 2004 czujniki cofania tak nie wygladaja, sa plytsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__R@K__ Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2004 kolejny update. czujniki poprawione. jeżeli chodzi dziwnie odbijające sie światło to spowodowane to jest przełączeniem sie na tryb jagged&faster w wyswietlaniu bo sie viewporty zamulają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__R@K__ Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2004 mimo małego zainteresowania ludzi moim wątkiem postanowiłem wrzucić kolejne screeny. mam tutaj wersje pierwszą grila i poprawiony tył. 1. 2. 3. 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 No fajnie ... tylko troszke kanciaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 Wiesz co, wydaje mi sie ze za gesto prowadzis ta siatke. za duzo isoparm, popatrz na modele np z suurland.com. tylko niezbedne krzywe sa wykorzystane dzieki temu model jest bardziej przejrzysty i sa duzo mniejsze szanse na popelnienie jakiegos buga. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 dobrafajnie tylko peter ty juz nic nie mow. rak przedewszystkim analizuj krzywe to bardzo wazne. w nurbsach liczy sie dokladnosc a dokladnosc to wlasnie krzywe. a pozatym jak na chyba pierwszy model to niezle spokojnie nauczysz sie na bledach tylko trzeba je wszystkie zapamietac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cmx Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 nie wiem czy mi sie tylko zdaje czy te "palaki" w grillu sa nierowne? ale w koncu pierwsza wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__R@K__ Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2004 wersja pierwsza grila ale pałąki poprowadzone sa właśnie tak jak u mnie (przyglądałem się temu ze 100 razy). a teraz pytanie czysto techniczne do bzyka jak zrobić ładne rowki bo mi to nie daje spokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 no jest kilka sposobow ale najprosciej to zrobic offset surfów a potem pomiedzy 2rail i z joinowac a poet fillet edge ale to i tak niebedzie to co chyba powinno byc ale najprostsze choc tez nie do konca. bo rhino niema czegos takiej opcji w fillet edge jak con. distance no poprostu jak robi sie wglebienia to powinno sie zachowac kąt 90 st. a to ciezkie do wykonania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 a co ja takiego powiedzialem. nie trzeba byc specem od nurbsow zeby taki wniosek rzucic. nie chce zaszkodzic tylko pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi