TheAro400 Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Witam, zainspirowało mnie to http://eune.leagueoflegends.com/pl/konkurs-cyfrowej-sztuki , ale nie wiem jak szukać informacji jak zacząć naukę tego. Jak to się nazywa, żebym chociaż wiedział co w google wpisać, by coś mi wyskoczyło takiego. I czy wogule da się coś takiego robić na zwykłych komputerach czy potrzebny jest tablet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Traitor Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Ten rodzaj sztuki nazywa sie Digital Painting. By tworzyc tego typu obrazy napewno podstawowym elementem jest posiadanie talentu malarskiego, ktory to nastepnie latami jest poglebiany przy uzyciu narzedzia jakim jest komputer i tablet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheAro400 Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 Dzięki za odpowiedź, czyli nici z dobrych chęci bo tabletu nie posiadam. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
rice Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 ale kartke papieru i ołówek masz? // w szkołach zabrali plastykę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheAro400 Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 hah, sorry, Błąd wynikał z źle przeczytanej wypowiedzi, przeczytałem "podstawowym elementem jest posiadanie tabletu malarskiego" Czyli najpierw uczyć się rysować ołówkiem a dopiero później cyfrowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EthicallyChallenged Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Ołówek i kartka na pewno jest mniejszą inwestycją niż tablet, a te narzędzie na pewno wystarczą na początek nauki. Na tym forum w dziale 2D znajdziesz wiele dobrych informacji, wystarczy poszperać. Zacznij od działu z tutorialami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts