TheAro400 Napisano 9 Marzec 2013 Share Napisano 9 Marzec 2013 Witam, zainspirowało mnie to http://eune.leagueoflegends.com/pl/konkurs-cyfrowej-sztuki , ale nie wiem jak szukać informacji jak zacząć naukę tego. Jak to się nazywa, żebym chociaż wiedział co w google wpisać, by coś mi wyskoczyło takiego. I czy wogule da się coś takiego robić na zwykłych komputerach czy potrzebny jest tablet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 9 Marzec 2013 Share Napisano 9 Marzec 2013 Ten rodzaj sztuki nazywa sie Digital Painting. By tworzyc tego typu obrazy napewno podstawowym elementem jest posiadanie talentu malarskiego, ktory to nastepnie latami jest poglebiany przy uzyciu narzedzia jakim jest komputer i tablet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAro400 Napisano 9 Marzec 2013 Autor Share Napisano 9 Marzec 2013 Dzięki za odpowiedź, czyli nici z dobrych chęci bo tabletu nie posiadam. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 9 Marzec 2013 Share Napisano 9 Marzec 2013 ale kartke papieru i ołówek masz? // w szkołach zabrali plastykę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAro400 Napisano 9 Marzec 2013 Autor Share Napisano 9 Marzec 2013 hah, sorry, Błąd wynikał z źle przeczytanej wypowiedzi, przeczytałem "podstawowym elementem jest posiadanie tabletu malarskiego" Czyli najpierw uczyć się rysować ołówkiem a dopiero później cyfrowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 9 Marzec 2013 Share Napisano 9 Marzec 2013 Ołówek i kartka na pewno jest mniejszą inwestycją niż tablet, a te narzędzie na pewno wystarczą na początek nauki. Na tym forum w dziale 2D znajdziesz wiele dobrych informacji, wystarczy poszperać. Zacznij od działu z tutorialami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi