michalz00 Napisano 10 Marzec 2013 Napisano 10 Marzec 2013 (edytowane) Hej, postanowiłem w końcu wrzucić na forum kilka swoich prac 3D. Kiedyś mignąłem na forum i od tamtej pory cisza :P Ale cały czas sobie coś tam tworzę w wolnych chwilach :) Między innymi takie różności. Wszystkie prace robione pod wpływem nagłego impulsu ;) Robione szybko i niestety równie szybko porzucane :P Prace wykonane w Cinema 4D + Poser. Post w After Effects i Photoshop. 1. Deep in the Mountains 2. Don't Disturb the Swamp... / To jest jeden z moich ulubionych obrazków ;) Chociaż potwór z bagien w ogóle mi nie wyszedł tak jak chciałem :P Oczywiście natchnienie przyszło po przeglądnięciu prac Frazetty ;) 3. Gatekeeper 4. Edge of the Dream 5. In the Midst of the Nightmare / Nie pamiętam dokładnie ale pewnie strasznie się wtedy jarałem czołówką do "Dziewczyny z Tatuażem" ;) 6. Noir / Inspiracja przyszła po maratonie różych filmów Noir. Miało być bardziej nowocześnie ale wyszło średnio udanie. 7. Tales of the Future / Z tego jestem całkiem zadowolony, natchnninie było na tyle silne, że napisałem sobie mini-scenariusz na kolejny krótki film. Na razie pomysł czeka w folderze na lepsze czasy [czytaj: pewnie nigdy nie powstanie ;) ) 8. Hunter's Moonlight / I ostatnia pracka. Drzewka robione w Speedtree. To na razie tyle :) Oczywiście wszelkie komentarze, wskazówki bardzo mile widziane. Krytyka też :) Dzięki. Edytowane 3 Luty 2014 przez michalz00
Jaack Napisano 10 Marzec 2013 Napisano 10 Marzec 2013 Jeśli chodzi o mnie to dwie ostatnie mi się podobają :)
michalz00 Napisano 31 Lipiec 2013 Autor Napisano 31 Lipiec 2013 Trzy słowa wstępu ;) Jak zwykle myślałem, że będzie z tego jakiś dłuższy "krótki film" ale na razie musi poczekać. Skończyło się na testach tej jednej scenki. Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło. Workflow "Poser do C4D" jest mi już na tyle bliski, że na pewno w końcu stworzę w ten sposób jakiś filmik ;) Modele Poserowe. Scena ustawiana, oświetlana i renderowana w C4D.
thecrev Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Tales of the Future najlepszy ze wszystkich, przydałoby się więcej detalu na postaci i by było jeszcze lepiej.
Pawlito Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Nie wiem czy to zamierzałeś, ale trzy pierwsze obrazki w klimacie fantasy są w odbiorze takie jakby były stworzone przez artystów demoscenowych w końcu lat 90., i bynajmniej nie jest to obelga. Hunter's Moonlight za to wygląda juz współcześnie, wszystkie prace opowiadają jakąś historię i brawa za to.
michalz00 Napisano 1 Sierpień 2013 Autor Napisano 1 Sierpień 2013 Tales of the Future najlepszy ze wszystkich, przydałoby się więcej detalu na postaci i by było jeszcze lepiej. Też uważam, że to najlepsza pracka ;) A to może dlatego, że kryje się za nią cała historia. Miejmy nadzieję, że kiedyś ujrzy światło dnia ;) Ostatnie wygląda jak wyjęte z gry :) Tego niestety chyba nie przeskoczę. Kolejny krótki film mam zamiar stworzyć właśnie w ten sposób czyli używając minimalnych ustawień w C4D, żadnego Global Illumiantion i Ambient Occlusion. I standardowy render. Z testów wyszło mi, że klatka 720p renderuje się wtedy tylko kilkanaście sekund. Wtedy szybko bym sobie renderował kilka ujęć jednej sceny i miał większy wybór przy montażu ;) Tutaj porównanie Obrazek z GI i AO Obrazek bez GI i AO Jest różnica ale nie aż tak drastyczna, opowiadana historia pozostaje taka sama ;) Jeszcze jest nadzieja, że jak kamera się będzie ruszała i w postpro się doda różne bajery to całość nabierze bardziej filmowego charakteru. Nie wiem czy to zamierzałeś, ale trzy pierwsze obrazki w klimacie fantasy są w odbiorze takie jakby były stworzone przez artystów demoscenowych w końcu lat 90., i bynajmniej nie jest to obelga. Hunter's Moonlight za to wygląda juz współcześnie, wszystkie prace opowiadają jakąś historię i brawa za to. Dzięki :)
michalz00 Napisano 22 Listopad 2013 Autor Napisano 22 Listopad 2013 Damsel in Distress Jak zwykle C4D + Poser. Ogień z Videocopilot. Compositing w AE (próbowałem w NUKE'u ale mi nie wyszło :P ). Podmalowane w PS i Krita. Proszę się nie martwić, dziewczyna na pewno przeżyje. Nie jest blondynką i prawidłowo zbiega na dół. ;)
legomir Napisano 22 Listopad 2013 Napisano 22 Listopad 2013 Całkiem fajny kadr, ale trochę nie widać postępu technicznego w renderach.
Ania Napisano 28 Listopad 2013 Napisano 28 Listopad 2013 (edytowane) W większości obrazków postacie i scena kompletnie nie są oświetlone logicznym źródłem światła. Na przykład w ostatniej masz w scenie ogień (dużo ognia) który skupia się po jednej stronie, a oświetlasz postać równomiernie od wszystkich stron. Tak samo kilka panienek w starszych postach ma jakieś świecące zjawiska w okolicu rąk, które nie oświetlają ani panienki ani reszty sceny. W tym z ogniem odpryski krwi są ciemniejsze niż wszystko inne, nawet te na czarnym ubraniu dżentelmena z siekierą. Odpryski są rozmieszczone równomiernie po całej kobiecie i nie widać skąd się biorą, a mogłyby być naokoło jakiejś rany, albo w inny sposób rozmieszczone tak żeby opowiadały jakąś tam historię. Panienka wygląda jakby była w tarapatach, a włosy jakby wyszła prosto od fryzjera, albo jakby po ochlapaniu się krwią jeszcze zdążyła sobie je wyprostować tym takim podłóżnym żelazkiem (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Powinny być choć trochę rozczochrane. Ogólnie podoba mi się że się starasz obrazkami opowiedzieć jakąś historię. Szkoda że niektóre elementy sceny opowiadają co innego. Edytowane 28 Listopad 2013 przez Ania
Rekomendowane odpowiedzi