Faun Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 taki mam problem, banalny pewnie - wciągnąłem do maxa wektorowy kształt wyexportowany z Corela w formacie AI, i chcę ów kształt wyextrudować, ale dzieje się to co na obrazku (Australia jest ok, ale cała reszta już nie;) ). Dodam, że kształty są zamknięte, w Corelu mogę je wypełniać kolorem.
jaceks Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Nie wiem jak jest w Corelu, ale w Illustratorze można zamknąć niedomkniętą ścieżkę zaznaczając całą. Bo ścieżka będzie otwarta na mur beton. Obiekt się wypełni kolorem nawet jak jest otwarty.
Blesik Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 w corelu jak możesz wypełnić kształ to nie zawsze znaczy że jest on zamknięty :P a weldowałeś w maxie?
Faun Napisano 18 Marzec 2013 Autor Napisano 18 Marzec 2013 a weldowałeś w maxie? Nie bardzo wiem, które wierzchołki, trochę ich jest;) Chyba że jest opcja automatycznego zamykania splajna, której nie znam.
mafida Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Weld na wszystkich z małym treshold albo konwert do editable poly po extrude i włącz sobie w Xview pokazywanie otwartych krawędzi i potem weld. Albo w editable poly subobject border - zaznaczy wszystkie otwarte. Weld, border, cap poly.
Faun Napisano 18 Marzec 2013 Autor Napisano 18 Marzec 2013 Albo w editable poly subobject border - zaznaczy wszystkie otwarte. Weld, border, cap poly. pomogło, dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi