Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, modeluje juz od jakiegos czasu postac aniola do swoich prywatnych zapiskow. na razie postac jest bez skrzydel. Wszelkie uwagi bardzo wskazane

Pisalem juz w jakims watku, ale go usunalem, bo sie narobił bezsensowny bałagan. pozdrawiam

7xt9pwlj9ghr.jpg

pod88l23kzcl.jpg

xtuqd4cstdnk.jpg

vqw2695lkr1s.jpg

rwj29p8dwus6.jpg

8zrxov604l6l.jpg

4hew4jnjbhv1.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

CO z tym hełmem? Bo mój przedpotopowy poznaczony szramami bardziej równy jest ;) Poza tym pod hełmem jest czepiec a pod zbroją przeszywanica.

Napisano
  • Autor

to jest kaptur ;P a jest nierowny bo potraktowalem to fukcja noise... a i soft to 3ds max. jak bym chcial zrobic helm to na podobinstwo tych spartanskich, bo wygladaja niesamowicie ;)

Co do przeszywanicy to to jest kolczuga a dokladniej tekstura kolczugi. wiem ze kolczuga robiona z kółek wyglada super, ale nawet nie wiem jak to zrobić + fakt ze mi laptop pewnie potem z renderem nie pojdzie....

Napisano

to dział wip - work in progres- pokazałeś "łork" teraz czas na progres

Napisano

Fajnie by było gdybyś napisał do czego dążysz, co chcesz zrobić. Jak widzę "postać anioła" to wywaliłbym zbroję, a dałbym białą szatę, tak sobie wyobrażam anioła. Jeżeli masz coś w głowie to ciężko jest nam pomagać nie wiedząc co chcesz uzyskać :)

Zrób może jakiś mini plan a najlepiej szkic jak chcesz żeby Twój anioł wyglądał - bez tego możesz dłubać i dłuuubać bez końca.

Napisano
  • Autor

wracam po dluzszej przerwie. Milosz, dąże do doskonałości ;) a tak na powaznie to postac aniola ktorego robie jest inspirowana tyraelem i imperiusem. ogolnie zamysl i koncepcja, jednak moje wykonanie bardzo sie rozni. do tego dąże. chce jednak inne skrzydla, prawdziwe, a nie jak ma tyral, bo mi sie to po prostu nie podoba. daje up date. jest spory postęp. musiał złapać wenę. dodalem pare zdobien i wykonalem render przy arch&design metal brushed. musze tylko pare segmentow zmapowac bo jak widzicie nie wyrenderowalo je poprawie (jest roznica patrzac na przedramiennik i naramiennik). do finalu duzo brakuje ale nie spieszy mi sie.

qc4h85pkmyz2.jpg

- - - Updated - - -

Cytat
Zrób może jakiś mini plan a najlepiej szkic jak chcesz żeby Twój anioł wyglądał - bez tego możesz dłubać i dłuuubać bez końca.

Milosz, tutaj mnie masz... mialem w glowie koncepcje, ale taki jakby zarys i inspiracje jak juz pisalem TYraelem i Imperiusem. Nie robilem concept artu i to mnie w sumie troche zgubilo. jak to sie mowi lepiej pozno niz wcale ;)

Sama postac aniola jest tworzona na potrzeby mojej ksiazki ktora pisze juz od jakiego czasu. zrobilem prace inzynierska pod moja glowna postac (samuraja), glownie dlatego zeby podszkolic sie z 3ds maxa i zrobic sobie okladke do ksiazki, a w rozdzialy powkladac smaczki w postaci renderow. taki jest zamysl panowie. pozdrawiam