Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

hej.

moja wizualizacja w Blenderze z użyciem silnika Cycles.

render w GPU

moja pierwsza pracka w Cycles z wygenerowaną trawą jako model.

uważam , że wciąż odstaje do fotorealizmu, ale nie mam pomysłu co i jak poprawić, żeby jeszcze więcej coś wycisnąć z tych obrazków?

Render bez istotnej postprodukcji w 2D,

obrazki prosto "wyplute" z Blendera, tylko jedno drobne wzmocnienie kolorów w ustawieniach nodów.

całość wykonania ok.3 dni

Pozdrawiam

index.php?option=com_smf&Itemid=2&?action=dlattach;topic=13503.0;attach=22036;image

index.php?option=com_smf&Itemid=2&?action=dlattach;topic=13503.0;attach=22038;image

Edytowane przez gucias
  • Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Coś jest "nie tak"- brakuje chaosu i przez to czuć "cyfrowość"- nie da się tego pomylić z fotką, ale z drugiej strony- jeśli to szybka wizka na 3 dni, na zasadzie zrobił-wziął kasę-następny to chyba nie ma co się czepiać.

Napisano

dzieki za konstruktywną zrypkę ;) a gdzie mozna znaleźć cos a temat "chaosu" na wizkach/ jakis fajny tutek zeby lepiej wygladaly?

Napisano

Widziałem gorsze rendery w katalogu Castoramy, więc wcale nie jest źle. Mi się podoba.

Tak jak mówił FF, tynk i płaska dachówka nie leżą.

Te fotele na werandzie też jakoś dziwnie wyglądają, odcinają się od reszty... Dodanie im trochę cienia w postpro pewnie by pomogło.

Napisano

Paveu69...:) dobre :)

Dach plaski jak lustro. Zajmuje znaczne obszary na obrazku , więc skupia uwagę brakiem detalu. Wymodeluj dachówki popracuj nad materiałem i pewnie będzie lepiej. A i zrób coś z tą szmatą w oknie tarasowym. Detal rynien i spustów także pozostawia wiele do życzenia.

powodzenia. Przynajmniej masz już bazę do ćwiczeń

Napisano (edytowane)

Oprócz wcześniej wymienionych poprawek balkony mają barierki za wysoko, deski zbyt równe pytałeś się o uzyskanie chaosu właśnie na deskowaniu możesz go od razu wprowadzić żadna deska nie jest taka sama jak druga zrób co niektóre grubsze, szersze, czapki na kominach ubrudź albo zrób z cegły, na schodach przydałaby się jakaś terakota ogólnie te schodki takie czyste przydałoby się pobrudzić albo dać w klinkierze w którym robiłeś cała podmurówkę. Nie wiem czym robiłeś trawę ale przydałoby się jej jakieś urozmaicenie kwiatki, gdzieś wyłażąca ziemia. Ogólnie wizualizacja niczego sobie baza do dalszej pracy jest ;)

Edytowane przez shadowsexpe
literówki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności