Napisano 23 Marzec 201312 l hej. moja wizualizacja w Blenderze z użyciem silnika Cycles. render w GPU moja pierwsza pracka w Cycles z wygenerowaną trawą jako model. uważam , że wciąż odstaje do fotorealizmu, ale nie mam pomysłu co i jak poprawić, żeby jeszcze więcej coś wycisnąć z tych obrazków? Render bez istotnej postprodukcji w 2D, obrazki prosto "wyplute" z Blendera, tylko jedno drobne wzmocnienie kolorów w ustawieniach nodów. całość wykonania ok.3 dni Pozdrawiam Edytowane 23 Marzec 201312 l przez gucias
Napisano 24 Marzec 201312 l Coś jest "nie tak"- brakuje chaosu i przez to czuć "cyfrowość"- nie da się tego pomylić z fotką, ale z drugiej strony- jeśli to szybka wizka na 3 dni, na zasadzie zrobił-wziął kasę-następny to chyba nie ma co się czepiać.
Napisano 24 Marzec 201312 l Autor dzieki za konstruktywną zrypkę ;) a gdzie mozna znaleźć cos a temat "chaosu" na wizkach/ jakis fajny tutek zeby lepiej wygladaly?
Napisano 24 Marzec 201312 l Widziałem gorsze rendery w katalogu Castoramy, więc wcale nie jest źle. Mi się podoba. Tak jak mówił FF, tynk i płaska dachówka nie leżą. Te fotele na werandzie też jakoś dziwnie wyglądają, odcinają się od reszty... Dodanie im trochę cienia w postpro pewnie by pomogło.
Napisano 25 Marzec 201312 l Paveu69...:) dobre :) Dach plaski jak lustro. Zajmuje znaczne obszary na obrazku , więc skupia uwagę brakiem detalu. Wymodeluj dachówki popracuj nad materiałem i pewnie będzie lepiej. A i zrób coś z tą szmatą w oknie tarasowym. Detal rynien i spustów także pozostawia wiele do życzenia. powodzenia. Przynajmniej masz już bazę do ćwiczeń
Napisano 25 Marzec 201312 l Oprócz wcześniej wymienionych poprawek balkony mają barierki za wysoko, deski zbyt równe pytałeś się o uzyskanie chaosu właśnie na deskowaniu możesz go od razu wprowadzić żadna deska nie jest taka sama jak druga zrób co niektóre grubsze, szersze, czapki na kominach ubrudź albo zrób z cegły, na schodach przydałaby się jakaś terakota ogólnie te schodki takie czyste przydałoby się pobrudzić albo dać w klinkierze w którym robiłeś cała podmurówkę. Nie wiem czym robiłeś trawę ale przydałoby się jej jakieś urozmaicenie kwiatki, gdzieś wyłażąca ziemia. Ogólnie wizualizacja niczego sobie baza do dalszej pracy jest ;) Edytowane 25 Marzec 201312 l przez shadowsexpe literówki