Hooch Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 Witam. Mam problem. Chcę zmienić położenie pivotu we wszystkich instancjach danego obiektu. Jak edytuję pozycję pivotu w jednej instancji używając opcji "Affect Pivot Only" to pivot zmienia się tylko w tej konkretnej instancji. Jest jakiś sposób aby zmienić położenie pivotu we wszystkich instancjach? Pozdrawiam Maciej Kuśnierz.
mafida Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 Select wszystkich instancji i wtedy affect pivot.
Hooch Napisano 6 Kwiecień 2013 Autor Napisano 6 Kwiecień 2013 Hmm. OK. To działa. Ale się sypie gdy chcę użyć opcji "Align". Wtedy wszytkie pivoty lądują w danym "globalnym" miejcu. Powiedzmy że mam 5 sześcianów. Teraz pivoty są w środku. Ja chcę je przenieść na jeden z rogów kostki.
mafida Napisano 6 Kwiecień 2013 Napisano 6 Kwiecień 2013 To użyj snapa do vertexów zamiast align. Albo Transform Toolbox, takie dodatkowe narzędzie do szybkiego przestawiania pivotów , właśnie na takie pozycje max/min x,y,z itp.
MariushO Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 @mafida kolega ma tak szybki internet, ze nie zdazyl podziekowac ;)))
MariushO Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 @mafida kolega ma tak szybki internet, ze nie zdazyl podziekowac ;)))
Hooch Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Przepraszam. Oczywiscie dziękuję za pomoc.
Hooch Napisano 7 Kwiecień 2013 Autor Napisano 7 Kwiecień 2013 Przepraszam. Oczywiscie dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi