johnmcload Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 Witam, mam rycerza jak na fotce. dalem mu material z arch&design - metal brushed i skore na kapturze i tych zwisach przy pasie. reszty nie musze tlumaczyc, popatrzcie sami:
mafida Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 NIe wiem co to pamowanie metalu, ale na obrazku masz wyraźny komunikat - wymienione obiekty potrzebują mapowanie UV. Materiał który uzyłeś opiera się na bitmapie i żeby ja prawidłowo rozłożyć potrzbuje koordynaty UV. Bierzesz obiekt, wrzucasz modyfikator Unwrap i jedziesz z koksem;)
johnmcload Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Napisano 9 Kwiecień 2013 aha. czyli po prostu musze zmapowac wszystkie te obiekty, ktore mam wymienione w komunikacie? niezly hardcore. ;) w sumie nie pomyslalem o tym. ale masz racje, bo jak zrobilem render zblizeniowy na klate. to wyraznie widac roznice w metalu brushed np pomiedzy przedramiennikiem a chociazby naramiennikiem, ktory nie ma w ogole rys.
mafida Napisano 9 Kwiecień 2013 Napisano 9 Kwiecień 2013 Taa, trzeba zmapować. Tak naprawdę to żaden hardcore, mapowanie jest proste, obejrzyj jakis dobry tutek na jutubie i w godzine to wszystko zmapujesz;)
Rekomendowane odpowiedzi