greg_jg Napisano 4 Październik 2004 Autor Share Napisano 4 Październik 2004 Kilka małych zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 13 Październik 2004 Share Napisano 13 Październik 2004 Eh kurcze , tez tak chce ;D Jestem ciekawe jak ci komp wyrabia z 55 tys poly :O Na moim gf 2 pro przy 15 tys wymiekam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 14 Październik 2004 Autor Share Napisano 14 Październik 2004 Jestem ciekawe jak ci komp wyrabia z 55 tys poly :OUkrywam większość obiektów :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 14 Październik 2004 Share Napisano 14 Październik 2004 no gf2 jak na te czasy dla grafika to malo:) ja mam radeona 9600XT 128mb i narazie jest ok ale na gfie2 tez sie da wystarczy chciec i trchoe dluzej czekac na finalne rendery:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 14 Październik 2004 Autor Share Napisano 14 Październik 2004 wystarczy chciec i trchoe dluzej czekac na finalne rendery:)ale w znaczeniu większego zapotrzebowania czasu na "dłubaninę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 16 Październik 2004 Autor Share Napisano 16 Październik 2004 Witam, wymieniłem 2 podobiekty, nałożyłem materiały i wyszło coś takiego (jeszcze trzeba potestować :/): - - - - kto zgadnie co to jest? ;) - - - - pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 16 Październik 2004 Share Napisano 16 Październik 2004 Az milo popatrzec jak robisz sobie ten aparat, kurcze wszystko jest jak od linijki :) Ja bym juz 3 razy wyrzucil komputer przez okno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 16 Październik 2004 Autor Share Napisano 16 Październik 2004 dzięki wszystko jest jak od linijkiprawie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 16 Październik 2004 Share Napisano 16 Październik 2004 chyba iwesz co myśleć o tym gładziutkim jak pupcia noworodka materiale, który miejscami pokazujesz nam w ostatnim updejcie :> gwint i raszt materiał piękne. Tylko kiedy skończysz ten aparat i zabierzesz się za coś większeog. Mówię tu zarówno o gabarytach jak i czasie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 16 Październik 2004 Autor Share Napisano 16 Październik 2004 kurcze..... Salwator, ten materiał nie jest już "jak pupcia noworodka", a przynajmniej tak mi się zdaje - - - - kiedy skończysz ten aparatna tak postawione pytanie odpowiem: ...... nie wiem :( mam bardzo dużo roboty związanej ze szkołą (matura w tym roku) +nauczyciele myślący, że ich przedmiot jest najważniejszy :/ a i przy samym aparacie trzeba się narobić- materiały, pech chciał, że mam taki w domu :) - - - - kiedy (...) zabierzesz się za coś większeog. Mówię tu zarówno o gabarytach jak i czasie ;] Jeśli chodzi o gabaryty, to bezpośrednio po ukończniu prac nad Zorką planuję zrobić jakieś wnętrze w Mental`u, dlatego już teraz robie małe testy oświetlenia: .:raz:. .:dwa:. Jeśli chodzi o większy projekt, który wymagałby dużego nakładu czasu, to jeszcze nad takowym nie myślałem, może po dobrze zdanej maturze i dostaniu się na studia. - - - - Dzięki za komentarz/e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 17 Październik 2004 Share Napisano 17 Październik 2004 tylko tak dalej, ja w tym roku tez mam mature i straszne urwanie glowy, wiem jak to jest starzy codziennie mowia nie komp tylko matura, ale spoko, powoli, powoli, na pewno sie uda, praca zapowiada sie slodziutko, wiecej, wiecej, wiecej... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 17 Październik 2004 Autor Share Napisano 17 Październik 2004 tylko tak dalejstarzy codziennie mowia nie komp tylko maturaskąd ja to znam :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 17 Październik 2004 Autor Share Napisano 17 Październik 2004 Dwie małe zmiany w materiałach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 17 Październik 2004 Share Napisano 17 Październik 2004 Ładnie pokazujesz kolejne elementy aparatu. Aż miło sobie popatrzeć... tylko troszkę za ciemne... kolorki jakieś takie wyblakłe. Ale i tak jest super (jak na wip`a ;] ). Jako że lubię aparaty fotograficzne, szczególnie te analogowe (chociaż sam mam cyfrówkę) czekam z niecierpliwością na kolejne etapy. Ps. Matura to pikuś w porównaniu do wykonania takiego modelu. Wiem co mówię ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 17 Październik 2004 Autor Share Napisano 17 Październik 2004 Dzięki, troszkę za ciemne... kolorki (...) wyblakłeza słabo "skręciłem" światełka :/ czekam z niecierpliwością na kolejne etapynie wiem kiedy będą następne- nastał czas uczenia: jutro klasóweczka z fizyki :/ Ps. Matura to pikuś w porównaniu do wykonania takiego modelu. Wiem co mówię ;).Mam nadzieję, że matura przyniesie conajmniej takie oceny ze zdawanych przedmiotów, jakie Wy wystawiacie mi za ten model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnet Napisano 27 Październik 2004 Share Napisano 27 Październik 2004 maly offtop :P Jeśli chodzi o gabaryty, to bezpośrednio po ukończniu prac nad Zorką planuję zrobić jakieś wnętrze w Mental`u, dlatego już teraz robie małe testy oświetlenia: .:raz:. .:dwa:. zainspirowales mnie greg... uwielbiam meczyc sowjego kompa takimi testowymi renderami :P linki: plim plam plum koniec offtopa :P a wogole jak tam postepy z Zorka 4? kiedy nowe apdejty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 27 Październik 2004 Share Napisano 27 Październik 2004 arnet, rozbawiłeś mnie tym c&c :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 28 Październik 2004 Autor Share Napisano 28 Październik 2004 Arnet- lol ;) - - - - - - - - a wogole jak tam postepy z Zorka 4? kiedy nowe apdejty?Za kilka dni powinno pojawić się coś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 Z kilka dni nie pojawiło się nic nowego. Nie chce, żebyście mnie oskarżali o odkopywanie starych topiców (alee starryych ;D) ale może przypomni się coś gregowi? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 11 Listopad 2004 Autor Share Napisano 11 Listopad 2004 E.... ;D - - - - - prabab, dzięki za przypomnienie ;) - - - - - Przez pierwsze dni od napisania o update`cie robiłem parę rzeczy przy aparacie, ale później...... jak widać- prace zostały wstrzymane :(, a to co zrobiłem nie nadaje się do oglądania, chyba, że szczególnie tego chcecie ;). ps. nie wiem kiedy będzie update :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 13 Listopad 2004 Autor Share Napisano 13 Listopad 2004 kolejny element z gotowym materiałem: prabab, thx za przypomnienie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 13 Listopad 2004 Autor Share Napisano 13 Listopad 2004 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SaTaNeK Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 Model jest swietny, to samo moge powiedzec o matarialach. Jedno pytanie: kiedy bedzie nastepny update - zagladam czesto do tego topicu i goraco kibicuje:) hehe Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 Dzięki za dobre słowa. Jeśli chodzi o kolejny update.... to myślę, że coś nowego powinno pojawić się do niedzieli. Jakoś nie mam siły, by zebrać się i skończyć ten model :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SaTaNeK Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 hehe, w takim razie zycze wytrwalosci bo szkoda by bylo usmiercac ten projekt... BTW: ciekawe co sie stalo z moimi postami chwile tu nie zagladalem (pol roku) forum sie zmienilo a moje wczesniejsze posty i wip sie znikly;( Pozdro i do roboty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 Dzięki. Zabieram się do roboty! ... mam nadzieję, że starczy sił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 Idzie Ci to rzeczywiście strasznie wolno.. ale za to nie zmęczyłeś się szczegółami... walcz dalej!! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 4 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2004 Kolejny element: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2004 Dobra, po prawie 3-tygodniowej przerwie wrzucam coś takiego... ps. tylko nie pytajcie jakie rozdzielczości mają mapy dodanego obiektu :{} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 Jaką rozdzielczość mają mapy dodanego obiektu ?:] A tak na serio to może to co już masz złóż do kupy i pokaż jak się prezentuje cały aparacik na tym etapie. Twoja pracka to prawie studium aparatu Zorka, nie zdziwie się jak pokażesz części mechaniczne ;) Pozdrawiam, powodzenia w dalszej pracy i wesołych świąt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 spoko modelik tylko teraz jakies zdjecie tylko zrobic:D wesolych swiat (za wczasu zycze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 23 Grudzień 2004 Share Napisano 23 Grudzień 2004 lol. Ciągle męczysz tą Zorkę:) przypominam że robisz ją dokładnie 4 miesiące już :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2004 Jaką rozdzielczość mają mapy dodanego obiektu ?:] Tzn. tak .... przygotowywałem je w PS`ie i mają rozmiar... 2000x2000 :O, którego już nie zmieniłem :) dlatego teraz mogę śmiało robić zbliżenia :) ps. większość map ma takie rozmiary :) np. jedna część obiektywu ma mapę o rozmiarach... 9600x800 ;) wszystkie pliki, które utworzyłem do tej pory zajmują 4,31 GB (w tym 2,34 GB scen max`owych- dokładnie 363 pliki). nie zdziwie się jak pokażesz części mechaniczne ;) Tego nie będzie, w takim tempie nie wyrobiłbym się do końca 2005 roku :/ Pozdrawiam, powodzenia w dalszej pracy i wesołych świąt :)Dziękuję i wzajemnie :) -------------------------------------------------------------------------- spoko modelik tylko teraz jakies zdjecie tylko zrobic:D wesolych swiat (za wczasu zycze) Dzięki i wzajemnie :) -------------------------------------------------------------------------- lol. Ciągle męczysz tą Zorkę:) przypominam że robisz ją dokładnie 4 miesiące już :D Już 4 miesiące? :/..... ale nie przegram tej "walki" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Domagam sie aktualizacji, zagladam tu 2 razy dziennie by zobaczyc czy dorobiles cos nowego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 :) Nie wiem, kiedy dokładnie będzie kolejna aktualizacja, ale daję słowo, że do końca stycznia pojawi się cały (nowy) oteksturowany element, a projekt "Zorka 4" zostanie ukończony, nawet gdyby miało to trwać kolejne 4 miesiące :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 aparat, a raczej jego czesci wygladaja porzadnie, czlowieku, pokaz calosc, musi prezentowac sie lepiej niz ktorakolwiek z czesci aparatu pozdro i pozowodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Hehe z ta twoja zorka idzie Ci tak jak mi z moim mieszkaniem, z tym ze moje mieszkanie to maly pryszcz w porownaniu z twoja praca :) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 aparat, a raczej jego czesci wygladaja porzadnie, czlowieku, pokaz calosc, musi prezentowac sie lepiej niz ktorakolwiek z czesci aparatuCałość pokażę dopiero, gdy ukończę cały model jednak nie wiem dokładnie kiedy to nastąpi- mam nadzieję, że szybko bo już tracę chęci dokończyć ten projekt. Z każdym dniem, w którym nic przy nim nie robię potrzebuję coraz więcej czasu by się za niego zabrać :/ moje mieszkanie to maly pryszcz w porownaniu z twoja praca :)Bez przesady. Twoja bardziej mi się podoba :) = = = = Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 2 Marzec 2005 Share Napisano 2 Marzec 2005 zagladam tu aby wykopac ten stary watek z dna topikowego, tym samym nawolujac do pokazania czegos nowego. W koncu obiecales apdejty :> i ze napewno go skonczysz. A tak swoja droga to gratuluje siwetnych efektow. Naprawde jestem pod wielkim wrazeniem!! zwlaszcza materialow. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 4 Marzec 2005 Autor Share Napisano 4 Marzec 2005 Wiem, że obiecałem (:/), iż nowy element mojawi się do końca stycznia .... mamy marzec. Pierwszy raz złamałem dane słowo. Jednak nie miałem wiele czasu na zrobienie materiałów, by oteksturować nowy element, zdążyłem tylko ~opisać i określić poszczególne mapy, teraz zostało "tylko" malowanie w PS`ie pod określone parametry. Nie wiem kiedy dodam kolejny element, ponieważ stan moich przygotowań na maturkę z polskiego jest praktycznie zerowy :/ (ustna) .... i pytanie: macie jakieś materiały wyorcze? albo informacje dotyczące języka materiałów wyborczych ? Co do terminu zakończenia pracy nad Zorką mam czas do 8.IV (wystawienie ocen i jeżeli oddam gotowy projekt przed tym dniem będę mieć "6" z przetwarzania informacji ;) ) mała motywacja, ale zawsze ;) .... chyba trzeba będzie przygotować 2 wersje aparatu ;) Postaram się dać coś nowego najszybciej jak będę mógł, jednak tym razem niczego nie obiecuję. = = = = Dzięki za dobre słowa i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 24 Marzec 2005 Autor Share Napisano 24 Marzec 2005 Kolejny element aparatu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi