Skocz do zawartości

TSM#80 wygrywa... 20 użytkowników zagłosowało

1. 1. TSM#80 wygrywa...

• YetoKnight
      2
    • DreamLoveKit
      16
    • spolsh
      2

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 6,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

DreamLoveKit ma mój głos,

spolsh trochę pogmatwany ten hełm, ciężko się doszukać czasem co i jak, jakbyś skończył go całkowicie to pewnie mogłoby być o niebo lepiej

Napisano

DrRambo: Masz rację, chciałem skorzystać z tematu fantasy i zrobić coś o nietypowym kształcie. Ogólnie to podoba mi się cała postać z nosząca ten hełm i może zrobię ją całą, gdy będę miał trochę czasu.

DreamLoveKit: Gratulacje. Nie mogę się doczekać następnego tematu :). Dobrym pomysłem było dołączenie plików z poprzednich edycji - zawsze można się czegoś nauczyć.

Napisano
  • Autor

Dziękuję głosującym za uznanie i gratuluję uczestnikom!

spolsh: Udostępnienie zwycięskich modeli broni i zbroi fantasy miało właśnie służyć celom edukacyjnym. Jestem jak najbardziej za, aby kontynuować ten zwyczaj w nadchodzących tygodniach - w końcu oprócz zabawy, TSM służy również szlifowaniu skilla:)

DOWNLOAD dlk_TSM80.max

Rozpisanie następnej edycji zamierzam odrobinę odwlec w czasie (choć dobrze byłoby wystartować najdalej w niedzielę), bo zależy mi na wyborze tematu, który przyciągnąłby jak największą liczbę uczestników. Jak widać idea ekwipunku fantasy trochę się wyeksploatowała i warto od niej odetchnąć na dwa-trzy tygodnie (z resztą pozostały już góra dwa elementy, które mogą wzbudzić jako-takie zainteresowanie - mam na myśli tarczę i ew. magiczny pierścień/amulet). Z innych tematów, co najmniej dwa chodzą mi po głowie, ale wpierw chętnie wysłucham Waszych propozycji i sugestii.

Napisano

no własnie chcialem sie doedukowac sciagajac model zbroji z ostatniego tsm, ale objekt ma zmodyfikowana siatke (jakis remesh czy cos) wiec na wiele takie cos sie nie przyda

nic nie odwlekaj tylko dawaj nastepny, jeszcze masz buty/rekawice

Napisano
  • Autor

Aha, faktycznie – problem z siatka wynika z zbrushowego presetu jaki mam domyslnie ustawiony dla eksportu do obj. Koncowka przerwy na lunch pozwolila mi na ponowne wyeksportowanie poprawionych obj-tow i (korzystajac z naszego wewnetrznego bridge’a max-to-blender-to-max) rowniez do formatu .blend. Oczywiscie ostatnie narzedzie jest przede wszystkim wykorzystywane do migracji w druga strone (gdy osoby pracujace w blenderze musza przeniesc swoja prace do maxa) – w zwiazku z tym z wszystkich maxowych modyfiaktorow ostal sie jedynie TurboSmooth zamieniony na SubSurf (mnostwo nuiansow i powiazan ucieka, ale i tak chyba lepiej sie to oglada w ten sposob).

DOWNLOAD dlk_TSM78&80_OBJ

DOWNLOAD dlk_TSM78&80_MAX

DOWNLOAD dlk_TSM78&80_BLEND

It’s Friday (i’m in love) – startujemy jutro;)

-----------------------------------------

Zapraszam do najnowszej edycji TSM!

Edytowane przez DreamLoveKit