daro256 Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 Mam nadzieję, że można wstawiać tutaj linki :) W tej animacji, cząsteczki są ograniczone geometrią. Do tego są wrażliwe na ruch ślimaka w rurze. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak osiągnąć taki efekt ? Czy muszę do tego używać reactora ? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 ToolBox #2 albo #3 (http://www.orbaz.com) w maxie 2014 zrobisz juz to na czystko, bo zostalo zaimplementowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 Tak jak kolega napisal wyzej - ToolBox #2/mparticles, lub massfx/reactor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro256 Napisano 24 Maj 2013 Autor Share Napisano 24 Maj 2013 Dzięki za odpowiedzi. ToolBox #2 - genialna sprawa. Widzę, że ten system korzysta z PhysX nvidii. Jeżeli mam radeona (hd 5850), to będzie działać ? Na stronie producenta nie widzę żadnej wzmianki o sprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 dzialac bedzie bo sie w 3d studio physX liczy sie na procesorze, w wiekszosci wypadkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 Uncle - A guzik prawda ze na procesorze:) Sprawdzalem swego czasu toolboxa na karcie ze wspomaganiem i bez. Na tej bez, symulacja liczyla sie mega mega wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi