Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Panowie bo zaraz ocipieje... jak wypluć z Aftera film HD 1280x720, żeby na Youtubie wygladal znosnie.

Kompresuje w H264, 30 Mbps, a mimo to po wrzuceniu na tuba jest syf :/

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

YT w sumie zawsze robi syf z obrazu. Ale masz tam mini edytor w managerze filmu i można coś tam podkręcić.

Napisano

Obawiam się, że niestety nic na to nie poradzisz. Ale możesz spróbować tej metody:

Upscale z 1280x720 pewnie nic nie da, ale przetestować możesz ;)

Edytowane przez michalz00

Napisano

Może za dużo nie podpowiem, ale ja zawsze wrzucałem qtime h264 guality=90 . Nie miałem problemów na razie przy 1920/1080.

Poza tym, że youtube jak już olaf pisze ... ssie .. lepszy vimeo.

Pozdrawiam

Edytowane przez krzyhhh

Napisano

dzięki chłopaki, ale próbowałem juz chyba wszystkiego co jest w necie i nic.

Wrzuciłem plik mov (żyleta) 800 MB, youtube przemielił... i w HD wyszła jakość jak z 3 MB pliku. Innym razem wrzuciłem 70 MB i jakość bya zdecydowanie lepsza.

Tym musi rządzić jakaś siła nieczysta lub ewentualnie niezauważona przeze mnie wplata na konto.

a Vimeo mieli 70 MB przez dwie godziny, boje sie myśleć o 500 MB.

Napisano

Mi też na youtube kupa wychodzi STRASZNA. Czy to podążam za wskazówkami od nich czy kompresuję na własną rękę - i tak wygląda beznadziejnie. Patrzę czasem na filmiki u innych - i wyglądają naprawdę bardzo przyzwoicie, a nie sądzę żeby mieli wykupiony jakiś pakiet lepszej jakości video :P

Napisano

dokladnie, czytam te wszystkie ich rady... wypusc z AE w H264, przemiel go HandBrakiem, wrzuc na YT, dodaj &hd=1.... i kupa :D

Napisano

a sprawdzałes te filmki pozniej. np. dzien po? bo wiem ze hd mieli znacnzie dluzej i nie wyklucone, ze maja jezcze poniej zakolejkowaną poprawę klipów HD

Napisano

jak zwykle możesz mieć rację ;-)

Na razie quicktime wychodzi najładniej, wrzuce coś większego i poczekam.