Zernat Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Witam, tak jak w temacie. Czy aby obrócić już zrigowany obiekt muszę koniecznie wszystko unlinkować ? Czy może jednak da się to zrobić jakoś szybciej ? A może da się jakoś "zapisać" linkowanie ? Czy może czeka mnie po prostu obracanie paru nóżek i później linkowanie każdej z nich po kolei ? Pozdrawiam. PS. Dobrze by było stworzyć jakiś czat może , aby zadawać tam takie mini pytanka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Nie mam pewnosci, czy wiem o co chodzi, ale w zakladce Hierarchy, pod Adjust Transfotm jest przycisk Don`t Affect Children, ktory pozwala obracac parentem bez wplywu na to co do niego podlinkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 Źle wytłumaczyłem :P Chodzi mi po prostu o obrócenie obiektu, kości należących do niego itp. Obrócenie go po prostu w osi z o paręnaście stopni. Gdy robię to normalnie bądź w grupie bądź kombinuję z pivotami i xformem wszystko się wygina, zgina ogólnie ujmując psuje, zamiast ładnie obrócić :P I tutaj pojawia się moje pytanie, czy jedyny ratunek to unlink wszystkiego i później znów linkować wszystko, czy jet może jakiś szybszy sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 a nie prościej dodać kość do całęgo riga? i ją obrócić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 Wszystko jest już zeskinowane, nowa kość psuje całość :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 bez zobaczenia co namieszałeś w scenie nikt CI nie pomoże ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Utwórz sobie dummy, obiekt najwyżej w hierarchii całego rigga zalinkuj do niego i nim obracaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 Utwórz sobie dummy, obiekt najwyżej w hierarchii całego rigga zalinkuj do niego i nim obracaj. Działa :D Nie jak marzenie, ale swoją rolę spełnia ^^ Dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi