Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, jakis czas temu wpadl mi do glowy pewien pomysl, zeby "odtworzyć" atak X-wingów na gwiazdę śmierci w talerzu z mlekiem. Zrobilem modele, teksture z ciastka i nie jestem do konca zadowolony. Czy mozecie cos podpowiedziec, jak urealnić tą scenę?

gOjDPAZ.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Imo przede wszystkim materiały, jakiś SSS na mleko by się zdał teraz wygląda jak farba troszkę. Ciastka zbyt się błyszczą pokombinuj z jakimiś normal mapkami. Może jakiś inny kadr?

Napisano

To co powiedział ETA, plus dodaj zarysowania na łyżce.

Całość lepiej prezentowała by się w świetle dziennym i gdyby w tle widać było nawet płaską kuchnię albo jakiś motyw starwars w stylu plakatu. Teraz się nie kojarzy. Dodaj Vadera w odbiciu łyżki

Natomiast rysy w talerzu znowu są za mocne, dla mnie rozdzielczość nałożonej nań tekstury nie bardzo odpowiada, wgłębienia są jak w drewnie.

koniecznie musisz dodać jakieś fale, okręgi etc. w mleku

Napisano
  • Autor

Hej, dzieki za odpowiedzi. Scratche na łyżce to słuszna idea.

Na ciastko dorzucilem troche displacement i od razu lepiej. Wrzuce zatem cos po poprawkach.

Napisano

spomysł z vaderem w odbiciu łyżki, i motywem sw w tle który dał Biolo są dość ciekawe... :D, może pudełko po ciasteczkach "Star wars" ??

Napisano
  • Autor

O pudelku myslalem, ale wtedy trzeba by juz odjechac troche z kamera, pokazac szerszy kadr i calosc moze sie troche zgubic

Napisano

A ja myślę, że na początek warto by było jakiś kadr fajniejszy wykombinować. Tak jest po prostu nuda, talerz wypełniający równiuteńko cały obrazek. Wykombinuj jakiś kadr fajny, dodaj jakieś detale i potem będziesz dłubać dalej co będzie potrzebne.

Powodzenia! :)

Napisano
  • Autor

Hejze, pokminilem troche z displace i osiagnalem znacznie lepsze efekty...

Teraz pytanie, czy wiadomo jak moge zlikwidowac te zaciemnienia w miejscu gdzie mleko styka sie z talerzem? To nie jest SSS material tylko vray material gdzie pokombinowalem troche z translucency.

To jeszcze nie final, takze cos tam sie jeszcze zle odbija, ale nie moge sie uporac wlasnie z tymi cieniami na brzegach.

6JPmIMY.jpg