Napisano 2 Czerwiec 201311 l Hej, jakis czas temu wpadl mi do glowy pewien pomysl, zeby "odtworzyć" atak X-wingów na gwiazdę śmierci w talerzu z mlekiem. Zrobilem modele, teksture z ciastka i nie jestem do konca zadowolony. Czy mozecie cos podpowiedziec, jak urealnić tą scenę?
Napisano 2 Czerwiec 201311 l Imo przede wszystkim materiały, jakiś SSS na mleko by się zdał teraz wygląda jak farba troszkę. Ciastka zbyt się błyszczą pokombinuj z jakimiś normal mapkami. Może jakiś inny kadr?
Napisano 2 Czerwiec 201311 l To co powiedział ETA, plus dodaj zarysowania na łyżce. Całość lepiej prezentowała by się w świetle dziennym i gdyby w tle widać było nawet płaską kuchnię albo jakiś motyw starwars w stylu plakatu. Teraz się nie kojarzy. Dodaj Vadera w odbiciu łyżki Natomiast rysy w talerzu znowu są za mocne, dla mnie rozdzielczość nałożonej nań tekstury nie bardzo odpowiada, wgłębienia są jak w drewnie. koniecznie musisz dodać jakieś fale, okręgi etc. w mleku
Napisano 2 Czerwiec 201311 l Autor Hej, dzieki za odpowiedzi. Scratche na łyżce to słuszna idea. Na ciastko dorzucilem troche displacement i od razu lepiej. Wrzuce zatem cos po poprawkach.
Napisano 2 Czerwiec 201311 l spomysł z vaderem w odbiciu łyżki, i motywem sw w tle który dał Biolo są dość ciekawe... :D, może pudełko po ciasteczkach "Star wars" ??
Napisano 2 Czerwiec 201311 l Autor O pudelku myslalem, ale wtedy trzeba by juz odjechac troche z kamera, pokazac szerszy kadr i calosc moze sie troche zgubic
Napisano 3 Czerwiec 201311 l A ja myślę, że na początek warto by było jakiś kadr fajniejszy wykombinować. Tak jest po prostu nuda, talerz wypełniający równiuteńko cały obrazek. Wykombinuj jakiś kadr fajny, dodaj jakieś detale i potem będziesz dłubać dalej co będzie potrzebne. Powodzenia! :)
Napisano 5 Czerwiec 201311 l Autor Hejze, pokminilem troche z displace i osiagnalem znacznie lepsze efekty... Teraz pytanie, czy wiadomo jak moge zlikwidowac te zaciemnienia w miejscu gdzie mleko styka sie z talerzem? To nie jest SSS material tylko vray material gdzie pokombinowalem troche z translucency. To jeszcze nie final, takze cos tam sie jeszcze zle odbija, ale nie moge sie uporac wlasnie z tymi cieniami na brzegach.