Napisano 10 Czerwiec 201311 l [ATTACH=CONFIG]90764[/ATTACH] Ostatnio w robocie pojawił się motyw meblowania mieszkania, i klient zażyczył sobie konkretnie mieć te właśnie kolumny (i parę innych mebli które są absolutnie nieściągalne i niekupowalne w sieci, czyli takie jakie wszyscy lubimy - trza zrobić od zera:))) Może nie jest to szczyt renderingu jeśli chodzi o pokazanie produktu, ale autentycznie nawet dobrych zdjęć tego sprzętu nie a w sieci zbyt dużo (dział marketingu tej firmy chyba ma dłuższy czas wolne...) - a jak są to jakieś małe wycinki całości. Dlatego tu w całej okazałości - robione ze zdjęć i jak zwykle liczone z proporcji itp.itd (choć gdzies dopadłem wymiar 140cm wysokość, ale nie wiem czy jest prawdziwy..hm): Najpierw myślałem że model w całości załatwię godzinką pracy w Sketchupie, ale po kolejnych próbach filletowania krawędzi wymiękłem i przeniosłem się do 3D Maxa. Rende Vray 2.3, jakaś tam mini postprodukcja (czyli brightnes, contrast i curves oraz vinieta) w photoshopie. Jak zawsze do takiego sprzętu przydałoby się coś naprawdę kozackie postawić, jakiś wzmacniacz DENON'a czy inne cudo...ale nic jeszcze nie wymyśliłem:( Pozdrawiam Krzysztof Czerwiński
Napisano 10 Czerwiec 201311 l widziałem te głośniki na żywo w jednym ze sklepów HiFi. Tak się składa i dobrze się spisałeś :D