Napisano 10 Czerwiec 201311 l Cześć! potrzebuję pomocy w stworzeniu materiału na czarną zasłonkę w vray. Chodzi o to, żeby zasłonka przepuszczała trochę światła. Próbowałem z vray 2sided mtl, ale zasłonka nie przepuszcza za bardzo światła. Próbowałem z faloff w refraction (tak jak zrobiłem firankę), ale przez to zasłonka zaczęła wyglądać jak czarna firanka, więc to też nie jest ok.
Napisano 11 Czerwiec 201311 l Czołem. Zależy jak to widzisz, może warto spróbować "translucency", jest to opcja w zwykłym vrayowym materiale: (KLIK) Pozdrawiam!
Napisano 11 Czerwiec 201311 l Wystarczy wykorzystać slot opacity i dostajesz ładny śliczny materiał firanki
Napisano 11 Czerwiec 201311 l Autor Skalpel3d.. kiedy ja właśnie pisałem że nie chcę żeby to była firanka tylko zasłonka. Chcę żeby światło rozjaśniało materiał lekko w miejscu gdzie pada. - - - Połączono posty - - - Miłosz3ds, do tego translucent model nie musi mieć grubości przypadkiem? Mam taką zasłonkę z plane potraktowaną clothem. Muszę dawać shella? Może jakiś gotowy przpis ktoś by miał. Czas mnie goni i nie mam czasu na eksperymenty :(
Napisano 11 Czerwiec 201311 l Autor Dzięki. Niepotrzebnie babrałem się z tym falloffem. W każdym razie tutek pomógł :D