morten Napisano 10 Czerwiec 2013 Share Napisano 10 Czerwiec 2013 Cześć! potrzebuję pomocy w stworzeniu materiału na czarną zasłonkę w vray. Chodzi o to, żeby zasłonka przepuszczała trochę światła. Próbowałem z vray 2sided mtl, ale zasłonka nie przepuszcza za bardzo światła. Próbowałem z faloff w refraction (tak jak zrobiłem firankę), ale przez to zasłonka zaczęła wyglądać jak czarna firanka, więc to też nie jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 11 Czerwiec 2013 Share Napisano 11 Czerwiec 2013 Czołem. Zależy jak to widzisz, może warto spróbować "translucency", jest to opcja w zwykłym vrayowym materiale: (KLIK) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 11 Czerwiec 2013 Share Napisano 11 Czerwiec 2013 Wystarczy wykorzystać slot opacity i dostajesz ładny śliczny materiał firanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morten Napisano 11 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2013 Skalpel3d.. kiedy ja właśnie pisałem że nie chcę żeby to była firanka tylko zasłonka. Chcę żeby światło rozjaśniało materiał lekko w miejscu gdzie pada. - - - Połączono posty - - - Miłosz3ds, do tego translucent model nie musi mieć grubości przypadkiem? Mam taką zasłonkę z plane potraktowaną clothem. Muszę dawać shella? Może jakiś gotowy przpis ktoś by miał. Czas mnie goni i nie mam czasu na eksperymenty :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 11 Czerwiec 2013 Share Napisano 11 Czerwiec 2013 Ogarnij to, o czym pisałem wcześniej. Tutaj tutek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morten Napisano 11 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2013 Dzięki. Niepotrzebnie babrałem się z tym falloffem. W każdym razie tutek pomógł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 11 Czerwiec 2013 Share Napisano 11 Czerwiec 2013 Ciesze się. Pozdrawiam! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi