maciek.m Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 Witam, po ostatnich pracach vision'a3d zachwyciłem się i zdołowałem.... próbowałem, ustawiałem, renderowałem itd żeby chociaż troche podnieść swój poziom :) Model auta od evermotion a hdrka od myHDRI. Poniżej efekt moich prac, mile widziane uwagi i komentarze.
Karkosik Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 Yołk! Nie jest najgorzej ale do visiona to jeszcze daleko. Po pierwsze coś dziwnego sie dzieje z perspektywą. Prawa strona auta (patrząc od nas) rozjeżdża się na zewnątrz. Auto też nie wydaje sie siedzieć na tym asfalcie. Lewa strona idzie zbyt równolegle do prawej strony jezdni zamiast iść równolegle do środkowego pasa. Po za tym światło mi nie siedzi. Tylko nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie czemu. Ale nie pasuje mi to że jest takie mocne światło kontrowe w momencie gdy za autem jest sporo górek które to światło nieco blokują. Niemniej jednak render jest spoko (surowy takie se, ale z postpro daje rade). Motion Blur na kołkach wyszedł spoko. Jeszcze pare takich i spotkasz gdzies na horyzoncie visiona ;) Pozdro 4*
Berger Napisano 16 Czerwiec 2013 Napisano 16 Czerwiec 2013 Hm zgadzam się z tym co napisał Karkosik, dodam, że samochód też bardzo odcina się kolorystycznie od tła przez co od razu coś wydaję się być nie tak. Jeśli model też nie ma w środku chłodnicy i takich tam detali to przypisanie tej wnęce materiału plastiku też nie jest najlepszym pomysłem - odbija się tam teraz siatka i envi co wygląda dziwnie i pusto, lepiej po prostu dać tam w pełni czarny materiał.
maciek.m Napisano 18 Czerwiec 2013 Autor Napisano 18 Czerwiec 2013 @Karkosik to to ja wiem ze do visiona jeszcze hen hen ale dobrze ze mam wyznacznik idealu do ktorego moge dazyc :) W nastepnej pracy zwroce wieksza uwage na perspektywe i dopasowanie auta. Co do światła, to uzylem hdrki ktora byla robiona pod te tlo wiec nie wiem co moze byc zle. @Berger dzieki, tez zwroce uwage na dopasowanie kolorystyczne do tla a chlodnice dorobie. Znajde sobie kilka ujęc i bede probowal, testowal w WIP. A ten dobrze ze zrobilem bo duzo sie dowiedzialem, dzieki :)
ptaszek Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 Ja sie troche nie zgadzam. Render jest wystarczajaco dobry tylko photoshopa brakuje. Jakbys dorenderowal dodatkowy reflection pass i cos fajniejszgo na szybe, kaustyke na asfalt i dluzszy ciekawszy cien, to mozna z tego zrobic graficzke rownie dobra jak Visiona. Rendering jest opanowany. Czas na 2D
a3stract Napisano 26 Październik 2013 Napisano 26 Październik 2013 na moje oko to czerni tu brakuje, brakuje troszke glębi, osadzenia w zdjeciu pozdr..
Rekomendowane odpowiedzi