Napisano 17 Czerwiec 201311 l Cze艣膰 pracuj膮c nad jedn膮 wizk膮 natrafi艂em na problem 聽 聽 Og贸lnie rzecz bior膮c, patrz膮c z technicznego punktu widzenia jestem zadowolony, odrobin臋 poprawi臋 dywan bo na chwil臋 obecn膮 to po prostu VrayFur z odrobin膮 direction map, ale dosy膰 kiepsk膮. 聽 Moje pytanie brzmi, co by艣cie dodali (poza kaustyk膮 :) ), lub zmienili w tym uj臋ciu by wydawa艂o si臋 bardziej przyst臋pne. Jestem otwarty na wszelkie sugestie, oraz komentarze. Edytowane 17 Czerwiec 201311 l przez Biolo_idiota
Napisano 17 Czerwiec 201311 l Chyba najs艂abiej wypada ogie艅 w kominku. Mimo, 偶e to p艂aski kominek na 艣cianie to jednak ma on jak膮艣 minimaln膮 przestrze艅 wewn膮trz i ten ogie艅 powinien cho膰 troch臋 te wn臋trze o艣wietli膰. Teraz wygl膮da jak naklejony na "szybk臋" obrazek. No i skoro szybka to co艣 w niej powinno si臋 odbija膰, przynajmniej (poniewa偶 jest zakrzywiona) okno lub pionowy refleks 艣wiat艂a.
Napisano 18 Czerwiec 201311 l Autor To biokominek, nie ma szyby, ale tak ogie艅 wygl膮da co najmniej 藕le. 聽 Tegotypu p艂omie艅, nie rzuca zbyt mocnego 艣wiat艂a, ale rzeczywi艣cie jakie艣 powinien, roz艣wietl臋 troch臋 wn臋trze tego obiektu. Co powiesz o kadrze? I og贸lnym uj臋ciu?
Napisano 18 Czerwiec 201311 l Na pewno nie jestem fachowcem od kadru i uj臋膰. Ale "po g艂owie mi chodzi", 偶e kominek, jako g艂贸wny bohater powinien si臋 znale藕膰 w jednym z czterech punkt贸w, powsta艂ych po podzieleniu obrazu na dziewi臋膰 p贸艂. Czyli wed艂ug teorii powinien by膰 lekko w lewo i minimalnie wy偶ej. Pewnie kto艣 doda, 偶e kamera jest umieszczona nienaturalnie nisko. W艣r贸d tych obrazk贸w, kominek chyba ginie -wygl膮da podobnie do nich. Ale traktuj t臋 wypowied藕 jako opini臋 amatora. Bardzo podoba mi si臋 okno i 艣wiat艂o na kanapie. Natomiast lampa stoj膮ca zdecydowanie za mocno 艣wieci. i do tego wewn膮trz aba偶ura jest ciemniej ni偶 na zewn膮trz.
Napisano 18 Czerwiec 201311 l opr贸cz rzeczy kt贸re na gg wymieni艂em to wersja z granatowa 艣ciana by艂a znacznie lepsza teraz nawet ramki od obrazk贸w tak samo kominek jakis si臋 wyp艂aszczony wydaje osio艂k贸w z marketingu nie przeskoczysz, stale jest co艣 z barw膮 na tej zas艂onie ale to mo偶e skutek za i mocnego 艣wiat艂a z lampki. No w艂a艣nie gdzie si臋 podzia艂a kaustyka od miski :D i wiesz co to mo偶e detal ale co ty masz w tej szklanicy na stole bo to na p艂yn nie wyglada raczej jak by艣 nasypa艂 do niej barwionego piasku po kolorze to mia艂a by膰 pewnie krwawa mary艣ka :). Co do samego kadru to moze bym go troszk臋 wypo艣rodkowa艂 mo偶e by膰 zdj臋cie z pod艂ogi ale targetem si臋 pobaw od kamery
Napisano 18 Czerwiec 201311 l Autor Wszyscy czepiaja si臋 tej zas艂onki, a tak by艂em zadowolony z jej wygl膮du. No trudno - BACK TO LAB
Napisano 18 Czerwiec 201311 l Ja si臋 nie czepiam zas艂onki bo by ci si臋 dawno razem z karniszem urwa艂a :D
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto