Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Cze艣膰 pracuj膮c nad jedn膮 wizk膮 natrafi艂em na problem

7q7p.jpg

Og贸lnie rzecz bior膮c, patrz膮c z technicznego punktu widzenia jestem zadowolony, odrobin臋 poprawi臋 dywan bo na chwil臋 obecn膮 to po prostu VrayFur z odrobin膮 direction map, ale dosy膰 kiepsk膮.

Moje pytanie brzmi, co by艣cie dodali (poza kaustyk膮 :) ), lub zmienili w tym uj臋ciu by wydawa艂o si臋 bardziej przyst臋pne. Jestem otwarty na wszelkie sugestie, oraz komentarze.

Edytowane przez Biolo_idiota

• Odpowiedzi 7
  • Wy艣wietle艅 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba najs艂abiej wypada ogie艅 w kominku. Mimo, 偶e to p艂aski kominek na 艣cianie to jednak ma on jak膮艣 minimaln膮 przestrze艅 wewn膮trz i ten ogie艅 powinien cho膰 troch臋 te wn臋trze o艣wietli膰. Teraz wygl膮da jak naklejony na "szybk臋" obrazek. No i skoro szybka to co艣 w niej powinno si臋 odbija膰, przynajmniej (poniewa偶 jest zakrzywiona) okno lub pionowy refleks 艣wiat艂a.

Napisano
  • Autor

To biokominek, nie ma szyby, ale tak ogie艅 wygl膮da co najmniej 藕le.

Tegotypu p艂omie艅, nie rzuca zbyt mocnego 艣wiat艂a, ale rzeczywi艣cie jakie艣 powinien, roz艣wietl臋 troch臋 wn臋trze tego obiektu.

Co powiesz o kadrze? I og贸lnym uj臋ciu?

Napisano

Na pewno nie jestem fachowcem od kadru i uj臋膰. Ale "po g艂owie mi chodzi", 偶e kominek, jako g艂贸wny bohater powinien si臋 znale藕膰 w jednym z czterech punkt贸w, powsta艂ych po podzieleniu obrazu na dziewi臋膰 p贸艂. Czyli wed艂ug teorii powinien by膰 lekko w lewo i minimalnie wy偶ej. Pewnie kto艣 doda, 偶e kamera jest umieszczona nienaturalnie nisko. W艣r贸d tych obrazk贸w, kominek chyba ginie -wygl膮da podobnie do nich. Ale traktuj t臋 wypowied藕 jako opini臋 amatora.

Bardzo podoba mi si臋 okno i 艣wiat艂o na kanapie. Natomiast lampa stoj膮ca zdecydowanie za mocno 艣wieci. i do tego wewn膮trz aba偶ura jest ciemniej ni偶 na zewn膮trz.

Napisano

opr贸cz rzeczy kt贸re na gg wymieni艂em to wersja z granatowa 艣ciana by艂a znacznie lepsza teraz nawet ramki od obrazk贸w tak samo kominek jakis si臋 wyp艂aszczony wydaje osio艂k贸w z marketingu nie przeskoczysz, stale jest co艣 z barw膮 na tej zas艂onie ale to mo偶e skutek za i mocnego 艣wiat艂a z lampki. No w艂a艣nie gdzie si臋 podzia艂a kaustyka od miski :D i wiesz co to mo偶e detal ale co ty masz w tej szklanicy na stole bo to na p艂yn nie wyglada raczej jak by艣 nasypa艂 do niej barwionego piasku po kolorze to mia艂a by膰 pewnie krwawa mary艣ka :). Co do samego kadru to moze bym go troszk臋 wypo艣rodkowa艂 mo偶e by膰 zdj臋cie z pod艂ogi ale targetem si臋 pobaw od kamery

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci